POLITIKA

Tači: Rusija će promeniti stav o Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavo je da će Rusija promeniti svoj stav prema Kosovu kada bude postignut dogovor sa Beogradom.

Screenshot

Tači je je rekao da je pozicija Rusije poznata, te da je o tome razgovarao tokom susreta sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim u Ankari, koji mu je rekao da, ukoliko Beograd i Priština postignu dogovor stav Rusije će biti u skladu sa tim dogovorom, prenosi Koha.

Predsednik Kosova ističe da uprskos preprekama nadležno ministarstvo je iznelo jasan stav da će oni koji napuste KBS automatski biti izopšteni iz vojske Kosova.

„Želimo da uspostavimo profesionalnu vojsku, multietničku i po standardima NATO-a, tako da bilo ko pokuša da to zaustavi iz Beograda, neće moći da zaustavi evroatlantsku budućnost Kosova, uspostavljanje vojske i multietničnost ove nove sile na Kosovu“ ističe Tači, a prenosi RTK Live.

On dalje navodi da je dobro što oko 10 odsto sastava KBS čine nevećinske zajednice, oko pet odsto su Srbi a 30-40 su ostali i dodaje da će još mnogi biti integrisani.

Izvor: Danas

Ostavite komentar