POLITIKA SVET VESTI

Tačno u podne, razgovor u interesu celog sveta: Putin i Tramp 1. decembra u Atini

Razgovor u interesu celog sveta: Putin i Tramp 1. decembra u Atini

Peskov: Moramo da razgovaramo u interesu celog sveta

Predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Donald Tramp razgovaraće u Argentini o pitanjima strateške bezbednosti, bilateralnim odnosima i regionalnim sukobima, izjavio je danas portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Vladimir Putin i Donald Tramp na samitu u Helsinkiju, Foto: Tanjug

Treba da mislimo kako da počnemo da razgovaramo o strateškoj bezbednosti, bilateralnim odnosima, razoružanju i regionalnim sukobima, rekao je Peskov, prenosi Sputnjik.

Na pitanje kada i u kakvom formatu će biti održani pregovori, Peskov je kazao da će to biti 1. decembra, oko podne po lokalnom vremenu.

Očekujemo da će prvo biti održan kraći razgovor dva predsednika, a zatim će uslediti rusko-američki pregovori koji mogu trajati oko sat vremena, precizirao je Peskov.

Mi ne moramo da se slažemo u svemu, niti je to moguće, ali moramo da razgovaramo. To nije samo u interesu Rusije i SAD, već celog sveta, kazao je Peskov.

Susret u Parizu

Komentarišući Trampovu izjavu da bi mogao odustati od razgovora sa Putinom zbog incidenta kod Kerčkog moreuza, Peskov je rekao da je Vašington potvrdio sastanak.

Izvor: Danas                                                                                   Foto: Screenshot

Ostavite komentar