HRONIKA POLITIKA

Tadić: Vučićeva Srbija je raj za ”Šariće i Miše Banane” i Dačića kao njihovog prijatelja

Naravno da se Dačić ne plaši hapšenja Radulovića

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je logično da se ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ne trese od straha zbog hapšenja njegovog prijatelja Rodoljuba Radulovića.

Foto: Al jazeera (arhiva)

To je logično u zemlji u kojoj su naprednjaci odmah po dolasku na vlast, u skladu sa predizbornim obećanjem, oslobodili iz zatvora hiljade kriminalaca, ne samo lopova, već i ubica i silovatelja, od kojih su mnogi ponovili delo, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

U zemlji, dodao je, u kojoj gotovo svakodnevno imamo mafijaške obračune na ulicama naših gradova, u kojoj još nije postavljen ni načelnik Uprave kriminalističke policije, a kamoli da postoji bilo kakva volja za borbom države protiv mafije i organizovanog kriminala.

Naravno da se Dačić ne trese u vreme Vučićeve vlasti u kojoj su zatvorene istrage započete u našem mandatu protiv šefova narkokartela, pa i istraga o mogućoj povezanosti Dačića sa Mišom Bananom. Nije se tresao da se preda Vučićevoj vlasti ni Darko Šarić, pa zašto bi se tresao Dačić, koji je samo drugar člana Šarićevog klana, upitao je Tadić.

On ističe da se u Srbiji ne oslobađaju optuženi za organizovani kriminal utvrđivanjem nevinosti, već fingiranim zastarevanjem postupaka, pa je tako u slučaju Stanka Subotića Vrhovni kasacioni sud čak utvrdio da su sudije Apelacionog suda radile u njegovu korist, a ne u korist pravde, ali je on ipak oslobođen.

Tadić ističe da je SNS došla na vlast obećavajući detajkunizaciju i da ”Srbija više neće biti zemlja Miškovića i tajkuna”, a onda se ispostavilo, po priznanjima Miškovića i Tomislava Nikolića, da je SNS sve to vreme finansirao baš Mišković.

Srbija je danas jedina evropska zemlja koja se nalazi na međunarodnoj crnoj listi država osumnjičenih za finansiranje globalnog terorizma i pranje novca i zemlja u kojoj je vlast u sprezi sa organizovanim kriminalom i kriminalcima svih sfera, a novac je jednog porekla – iz narkokartela, ocenio je Tadić.

U takvoj Srbiji svakako razloga za strah nemaju ”Šarići i Miše Banane” ili Dačić kao njihov prijatelj, a danas i javni podržavalac. Vučićeva Srbija je raj za takve, poručio je Tadić.

Izvor: Danas

Ostavite komentar