POLITIKA

Tončev o Miloševiću: Zameram mu što nije prepoznao prevarante kojima se okružio i koji su ga na kraju izdali i prodali

Novica Tončev, potpredsednik SPS-a, u razgovoru za Blic o tome da li SPS treba da se odrekne Slobodana Miliševića i distancira od njegove politike, kaže da se lično nikad neće odreći svog bivšeg predsednika:

– On je bio naš predsednik i lider, čovek koji je od SPS napravio najmoćniju stranku na Balkanu i šire i on je kao takav deo naše stranačke i nacionalne istorije. Mi kao socijalisti ne možemo da se odreknemo svoje istorije, možemo samo da prepoznamo i ispravimo neke greške iz prošlosti i to činimo – navodi Tončev za „Blic“.

On dodaje da se niko iz SPS-a ne sme odreći Slobodana Miloševića, jer da nije bilo njega „ne bi danas bilo ni njih u Vladi i na drugim funkcijama“.

– Lično mu zameram to što na vreme nije prepoznao poltrone i prevarante kojima se okružio i koji su ga na kraju izdali i prodali, tako što su trgovali ispod žita sa svima, a sve su životu stekli zahvaljujući članstvu u SPS. Nije umeo da preseče oštro, jer je bio previše emotivan na idiote koji su mu prodavali maglu – zaključuje Tončev.

Potpredsednik SPS-a nije naveo poimenice ko su „idioti koji su Miloševiću prodavali maglu“, pa nam ostaje samo da nagađamo, dok se Tončev konkretno ne izjasni.

Ilustracija, Printscreen

M. A. M.

Ostavite komentar