POLITIKA

Trifunović: Milošević je bio gospodin u odnosu na Vučića

Glumac Sergej Trifunović rekao je u Novom danu da nikome ne bi pišao po grobovima i da je u pitanju hiperbola. Tvit je izvađen posle mesec dana da bi se pokrila afera s Bogdanom Labanom, dodaje.
Ilustracija, Foto: Jutarnji GLASnik, Printscreen/ agencije

Na početku gostovanja, Trufunović se zahvalio N1 što je ugostio „atentatora“.

Objašnjavajući šta se dogodilo, rekao je da tog dana (kada je napisao tvit) bio užasno revoltiran, do plača besan zbog toga što je Aleksin zakon (koji je pokrenula majka dečaka Alekse Jankovića iz Niša, koji je izvršio samoubistvo nakon vršnjačkog nasilja) proglašen zastarelim.

Mogu da mislim kako je Aleksinoj majci, dodao je Trifunović.

Kaže da se to dogodilo zahvaljujući Žarku Obradoviću, funkcioneru SPS i bivšem ministru prosvete, jer je „on to uporno kočio“, ali i sudijama i tužiocima koji su dozvolili da slučaj, posle šest godina, zastari, rekao je Trifunović u Novom danu.

Obraćao sam se (u tvitu) svima koji su dozvolili da taj slučaj zastari, rekao je Trifunović. Kaže da u prvom delu tvita jeste mislio na predsednika, jer je on taj „koji samo priča o BDP, dok nam se deca ubijaju“, ali da se parafraza Borisa Vijana „pišaću vam po grobovima“ odnosi na sve koji su dozvolili da do zastarevanja i dođe.

„Nisam rekao da bih pišao po njegovom grobu, niti bih pišao po ičijem grobu, to je bila hiperbola“, ističe Trifunović. Pojašnjavajući onima koji na sve gledaju isključivo bukvalno, dodao je da u tvitu piše „vašim grobovima“ – i da nikad nije video da se neko sahrani u više grobova.

Dodaje da nije mogao da veruje da će ikada reći – ali da je Slobodan Milošević bio gospodin, kad se pogleda današnja vlast.

„Pa, kako nije? Za vreme Slobodana Miloševića ovolike svinjarije se nisu baš dešavale… Dešavale su se razne druge. Ali na ovom nivou – ovo je primitivnije od primitivnijeg. Tada nije moglo da se dogodi da predsednik IO vladajuće stranke kaže za nekog na naslovnoj strani novina da je raspali narkomančina i da treba da menja dilera… Kako da ti kažem, to je najniži nivo komunikacije“, navodi Trifunović.

Trifunović naglašava da nikada nije video predsednika koji se toliko bavi tvitovima, koji je tolika kukavica da izađe na TV duel sa bilo kim iz opozicije: „Ali zato se svađa sa tviterašima, u studiju… Samo vidiš u kakvoj zemlji ti živiš“.

Kolege glumci nisu stali u odbranu Trifunovića, a on kaže da to nisu činili ni u drugim situacijama, pa da nije očekivao reakciju ni sada. Dodaje da u tom smislu ne može da se bavi kolegama.

CEO RAZGOVOR SA SERGEJOM TRIFUNOVIĆEM PROČITAJTE I POGLEDAJTE OVDE

Izvor: N1

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar