POLITIKA

U Srbiji je sve viđeno, osim političara koji nije brutalni prevarant!

Boško Ničić i njegov Pokret Živim za Krajinu osvojili su najviše glasova na lokalnim izborima u Zaječaru, ali nedovoljno za samostalno formiranje vlasti.

Foto: Screenshot/ Youtube, N1

Ničić je gostujući u Novom danu na TV N1 rekao da bi najviše voleo da u koaliciju ide sa SNS i DS, ali da će pre odluke o tome pitati svoje birače koji će u subotu imati priliku da se izjasne.

Kako će izgledati buduća vlast u Zaječaru odlučiće politička realnost, kaže Ničić i objašnjava da ta politička realnost nudi nekoliko kombinacija. Prva je da se vlast ne formira i da se u julu ponovo održe izbori, što on vidi kao najgoru opciju i predviđa da će to produžiti stanje haosa u gradu.

Druga opcija je koalicija koju je predvodila DS, a u kojoj je i LDP. Ničić, međutim, podseća da je ova koalicija delila letke u kojima se zaklinjala da neće praviti predizborne i postizborne aranžmane sa Pokretom za Krajinu

Treća varijanta je saradnja sa SPS-om, a Ničić kaže da sa tom listom koaliciju nikada ne bi pravio.

I poslednja je saradnja sa drugopasiranim na izborima – SNS. Lider Pokreta za Krajinu ističe da to ne bi značilo „ljubav“ sa tom strankom, kao ni mogućnost njegovog ulaska u naprednjake.

Da podsetimo da je inače Ničić sa njegovim pokretom blisko sarađivao sa Mlađanom Dinkićem, večitim ministrom (trenutno bivšim), za koga se ne zna šta sve još nije uništio, a koga je Aleksandar Vučić  trenutno zadužio za saradnju sa Emiratima, tako da ništa nema čudno u Ničićevoj želji da napravi koaliciju sa SNS-om.

Možda će to malo razočarati njegove birače, ali koga briga za to, Ničić je pobedio, a o biračima će misliti za 4 godine, kad bude bilo novih izbora.

I za kraj, samo možemo da citiramo novinara Predraga Popovića:

„U Srbiji je sve viđeno, osim političara koji nije brutalni prevarant!“

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

 

Ostavite komentar