POLITIKA

U Trebinju zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske

U Trebinju zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske

Trebinje — U Trebinju zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske, na kojoj se razgovara o započetim i budućim projektima i regionalnoj saradnji.

Planirano je i potpisivanje memoranduma i sporazuma između dve vlade.

Očekuje se potpisivanje Memoranduma o saradnji vlada Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti energetike, potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju „velikih licenci“ i Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-gradjevinskih dozvola, potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Na sednici se razmatra i saradnja dve vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede, a biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.

Članovi vlada Srbije i Srpske razmeniće informacije i iskustva u oblasti finansiranja zaštite životne sredine, a razgovaraće i o nastavku zajedničkih projekata u oblasti turizma.

Zajednička sednica se ponovo održava posle nešto manje od godinu dana s obzirom da su se članovi vlade na taj način poslednji put sreli u Beogradu 10. novembra prošle godine, kada je Brnabić najavila da će saradnja sa Srpskom biti intenzivirana.

Tada su razmatrani konkretni projekti i predlozi na kojima će se raditi u budućnosti.

Izvor: B92

Ostavite komentar