POLITIKA

Uzdanica SNS-a Sima, samo još pokojnu babu nije zaposlio! Prija obezbeđena, ne brinite

Za bivšeg radikala Dragoljuba Simonovića Simu, javnost Srbije je čula kad je od strane bivšeg radikala Aleksandra Vučića postavljen na mesto direktora Železnica Srbije.
Foto: Screenshot/ Youtube

O bivšem radikalu i novokomponovanom naprednjaku, o njegovoj diplomi, zapošljavanju uže i šire rodbine, komšiluka bližeg i daljeg, o javnim nabavkama i drugim brljotinama, mediji su danima brujali, pa je na kraju, teška srca, Aleksandar Vučić smenio Simu, od milja nazvanog Garavi (zbog dima koji izbacuju lokomotive ), sa mesta direktora.

O tome da je Sima baš pravi naprednjak, a njegov primer slika i prilika svakog naprednjačkog funkcionera, sa ili bez lažne diplome, najbolje govori tekst objavljen na jedinom slobodnom gročanskom portalu Žig info.

Tekst vam prenosimo u celosti:

UHLEBLjENjE I ZA FAMILIJU Zaposleno familijarno stablo predsednika Grocke
Ilustracija: Jutarnji GLASnik, Printscreen

Nakon što je kao član SNS-a postavljen prvi put za predsednika GO Grocka 2012. godine, Dragoljub Simonović vrlo brzo odlazi na mesto direktora Železnica Srbije.

Vrlo brzo ga cela javnost Srbije upoznaje kao bahatog direktora, koga Aleksandar Vučić smenjuje zbog svoje bahatosti i loših rezultata.

U međuvremenu, Simonović je smenio gotovo ceo menadžment „Železnica“, a veliki broj pozicija dobili su stranački stručnjaci uglavnom iz Vrčina. Tako je za vozača angažovao Jasminu Teofilović, a njen prezimenjak Negoslav je napredovao do direktorske funkcije. Osim za Vrčince, Dragoljub Simonović je našao uhlebljenje i za svog sina Jovicu Simonovića i to u državnoj firmi “PMC inženjering”, ćerki firmi SDPR-a. Jovica Simonović je postavljen za rukovodioca grupe za pripremu i to samo dva meseca pošto je njegov otac imenovan za prvog čoveka „Železnica“. Simonović junior je završio privatni fakultet a u “PMC inženjeringu” radi kao ekonomista.

Nakon što je smenjen sa mesta direktora Železnica, Simonović se ponovo okreće ka Grockoj. Naime, iako nije imao nikakvu funkciju, Simonović preuzima mesto predsednika iz senke. Svi zvanični skupovi ili svečana otvaranja ne mogu da prođu a da Simonović prvi ne dočeka zvanice i obrati se okupljenima. Tada ga je Info služba GO Grocka predstavljala kao „Gospodina Simonovića“. Uporedo sa tim, njegova supruga Zorica Simonović bila je postavljena kao savetnica predsednika GO Grocka.

Na izborima 2016. godine, naprednjaci ponovo osvajaju vlast u Grockoj a za predsednika se bira Dragoljub Simonović. Nakon što je izabran za predsednika, njegovo „porodično zaposleno stablo“ se širi. Tako danas, pored navedenih imamo i sledeće zaposlene po javnim službama, a u užoj su familijarnoj lozi Simonovića:

Simonović Ivana – snaja , zaposlena u GO Grocka, zadužena za legalizaciju
Simonović Nebojša – sinova, Inspektor u MUPu Grocka
Simonović Bojan – sinovac, zamenik upravnika EDB-a pogonu Grocka
Mitrić Živadin – prijatelj (Njegova ćerka udata za Simonovićevog sina), član veća
Mitrić Dragica – prija, zaposlena u JP: Vodovod i kanalizacija Grocka
Bugarčić Miloš – sinovac, zaposlen u Eko Grocka.
Nataša Bugarčić – supruga , zaposlena u Eko Grocka
Njegova ćerka Jelena Stamatović(Rođena Simonović) zaposlena u Elektrodistribuciji srbije 2014 godine

Rođena sestra njegove snaje, Jelena Lepen (rođena Mitrić), zaposlena 2015. godine za nastavnika srpskog jezika u Osnovnoj školi sveti Sava u Vrčinu, a njen suprug Vladimir Lepen zaposlen u JP „Vodovod i kanalizacija“.

Simonovićev kum Jovica Trajković iz Smedereva, 2012. postavljen za direktora Direkcije u železnicama Srbije, a njegova ćerka ,Simonovićevo kumče Jovana Trajković postaje šef pisarnice u opštini Grocka 2014. godine, pre toga bila šef kabineta.

Kuma njegove ćerke Jelena Grujić ,postavljena za sekretaricu zamenika predsednika opštine Grocka

Njegov drugi kum, Dejan Krantić zaposlen u JP Vodovod i kanalizacija.

Spisku bi možda trebalo dodati i Teofilović Vladimira, šefa odseka Komunalne inspekcije koji je Simonovićeva desna ruka a za radno mesto koje je postavljen ne ispunjava uslove.

Pored direktnog zaposlenja familije, treba uzeti u obzir i preduzeća koja su poslednjih par godina dobijala poslove u vrednosti od više stotine hiljada evra, a u bliskoj su vezi sa Simonovićem. Jedna od njih je i DT „Graditelj“ čija se adresa poklapa sa adresom Simonovićeve ćerke.

Napomena: Prikupljeni podaci su iz prethodnih pet godina.

Izvor: Žig info

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar