POLITIKA

Velimir Ilić:Batinaše hitno izbaciti iz političkog života

VELIMIR ILIĆ OŠTRO OSUDIO POKUŠAJ LINČA NAD ŠEFICOM DVERI: Batinaše hitno izbaciti iz političkog života

Lider Nove Srbije Velimir Ilić smatra da pretnje, kakve je doživela šefica opozicionog Pokreta Dveri Jelena Đorđević i njena porodica, moraju biti isterane iz političkog života, ali da o svom ponašanju treba da povedu računa i vlast i opozicija.

– Ozbiljna država može da zaustavi praksu političkih progona, da sloboda mišljenja bude garantovana, da se prestane s praksom da batinaši rešavaju problem. Ja sam doživeo progon zahvaljujući Dverima i Bošku Obradoviću. Lepio je bilborde „Ilići marš iz Čačka“ i „Ilići ili mi“. To je napad na moju porodicu i poziv na linč. On je za mene čist fašista i ništa drugo. Sad kad mi se se on žali na tretman kakav imaju prema njemu samo pomislim da je to limunada za ono što je on radio meni i drugima.

Dveri Jelena Đorđević

Podsetimo, Jelena Đorđević je dobila i više jezivih poruka, a oko kuće je viđala nepoznate muškarce koji su bili pretnja njenoj porodici. Tužilaštvo je došlo do novih saznanja koja potvrđuju da je bila ugrožena bezbednost opozicione političarke i njene porodice, prenosi Kurir.

Ilić: Batinaši mogu da tuku koga i kako hoće

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je na nedavnoj redovnoj  konferenciji za novinare da u Srbiji nema institucija, kao ni slobode kretanja i slobode govora, što je pokazao i napad u Kruševcu na  jednog od lidera Saveza za Srbiju.

– Ovde nije u pitanju ko je to personalno, kako se taj neko zove i kom opozicionom bloku pripada. Ovde je u pitanju odbrana principa i upozorenje da batinaši mogu da rade šta hoće, da prebijaju koga i kako hoće. Iza ovog napada stoje vlasti u Srbiji koje time plaše i onako uplašene građane. Narod misli kada mogu da prebiju jednog lidera opozicije, šta li nama tek mogu da rade ako se pobunimo i zato i ćuti – istakao je Ilić.

Velimir Ilić je rekao da je Srbiju u ćorsokak, o kome predsednik govori, zapravo i doveo on, kako vođenjem spoljnjne, tako i unutrašnje politike jer ni jedna institucija u državi ne funkcioniše.

– Niti imamo Vladu, niti imamo parlament. Ana Brnabić je formalno samo premijer. Dok on pravi put ka Prištini i daje im sve šta oni traže, oni uvode takse na robu iz Srbije. Predsednik samo priča kako se sreće sa svima redom, a mi od tih susreta kao država ništa nemamo. Što se on više hvali svojim belosvetskim prijateljima, Srbiji je sve gore. Tako evo i Kosovo pravi vojsku i nikom ništa. Svi njegovi prijatelji na to ćute. U Srbiji mora da se razjasni ko su stvarni prijatelji Srbije na međunarodnom planu, a ko su oni koji nam nisu prijatelji – naglasio je Ilić.

Dodao je da se nedavno formiran Nacionalni centar, čiji je stožer Nova Srbija, zalaže za to da se državi vrati dostojanstvo, kao i da se vrati dostojanstvo svim njenim građanima, da se podigne domaća privreda i da se ulaže u poljoprivredu. Pozvao je sve one kojima je Srbija u srcu da se pridruže Nacionalnom centru.

Ilić je prokomentariso vest o tome da je ministarka građevine Zorana Mihajlović čitav tim izmestila u Grdeličku klisuru zbog izgradnje puta, da su iznajmili hotel i rekao kako se javlja svaki čas sa terena, ocenivši da ona od ozbiljnog posla pravi “svoj lični rijaliti“.

Saša Rudić iz Nacionalnog centra kazao je kako Srbija nikada nije bila u gorem položaju i da je tragedija koliko institucije u Srbiji ne postoje.

– Batinaške trupe vlasti mogu da rade šta hoće i gde hoće, jer su potpuno zaštićene, zato što ni jedna institucija u Srbiji ne funkcioniše – rekao je Rudić.

Naglasio je da se za slučaj prebijanja Borka Stefanovića ne bi ni znalo da u tom incidentu nije nastradao i jedan pripadnik MUP-a koji je insistirao da se njegov zapisnik o događaju prihvati, jer su mediji potpuno zatvoreni obelodanjavi.

On je ocenio da je Srbija postala kaubojska država.

Izvor: Jutarnji GLASnk                                                               Foto: Screenshot

Ostavite komentar