Ilić: Dobijam nagon da povraćam kad ugledam Vučića sa onom njegovom telećom facom
POLITIKA SRBIJA VIDEO GLASNIK

Velja sprema „bagere“? Nova energija nacionalnog bloka apsolutno daje podršku narodu na protestima VIDEO

Velimir Ilić : Proteste sada vodi narod, a ne lideri

Ili je-si sa Vučićem ili si protiv njega-opozicija mora da bude jedinstvena i da zauzme tvrd stav

Velja sprema „bagere“? Nova energija nacionalnog bloka apsolutno daje podršku narodu na protestima

 

Jutarnji GLASnik ekskluzivno saznaje da će se protestima „Jedan od pet miliona“ na poziv Velimira Ilića, predsednika Nove Srbije koji je podržao  sve zahteve demonstranata i organizatora protesta pridružiti i veliki broj nacionalno orjentisanih građana čiji će broj od protesta do protesta rasti. Naime, oni koji su do sada razmišljali da li da podrže građane, prihvatili su poziv dugogodišnjeg političara i odlučili da učestvuju na protestu, jer se ne sme dozvoliti da entuzijazam i energija ljudi za promenama odu u nepovrat.

Velimir Ilić i Aleksandar Vučić                   Printscreen

Jutarnji GLASnik saznaje i da lidera Nove Srbije podržavaju mnogi patriotski orjentisani simpatizeri i članovi različitih partija kao i dosta mladih. Naš izvor kaže da oni koji cene tradiciju i porodične vrednosti, načela pravog srpskog domaćina i istinskog rodoljuba hoće da se priključe i podrže zajedno sa Veljom Ilićem zahteve građanskog protesta. Ako je jednom uspeo da na “ čelu“ hrabrih građana sruši „bagerima“i kamionima diktatorski režim Slobodana Miloševića, moći će to opet, veruju naši sagovornici. Kažu i da je hrabrost glavna odlika pravog patriote Velje Ilića i da sa njim mogu da pobede ovo, kako tvrde „zlo“ koje se nadvilo nad Srbijom.

Dobro obavešteni  izvori dodaju i da je upravo Velja, kako ga od milja zovu ume i može da okupi i organizuje narod, kao i predstavnike različitih stranaka u zajedničkoj borbi protiv diktatora Vučića.

Ekskluzivni snimak: Pogledajte kako je sve počelo! 
Lider Nove Srbije i dugogodišnji političar komentarisao je građanska okupljanja za Danas.

„Prisilnim dovođenjem građana iz cele zemlje na doček ruskog predsednika Vladimira Putina, naprednjaci i Aleksandar Vučić počeli su izbornu kampanju za parlamentarne izbore. Samo neko ko ne misli dobro Srbiji, ko je bruka i ko nije normalan može da dovede 1.300 autobusa u Beograd za kampanju jednog čoveka.
I Putin je video tu bruku i zato nije hteo da se obrati, rekao je dve reči i otišao. A ti sendvičari koji su došli za pet litara mleka ili 1.500 dinara treba da se pitaju da li će ove Srbije biti za pet godina“, kaže u razgovoru za Danas Velimir Ilić, lider Nove Srbije i dugogodišnji političar, poznat i kao protivnik Slobodana Miloševića u vreme DOS. Ilić napominje da Vučić mora da ode sa vlasti iz pet miliona razloga, ali da je Srbiji potrebna kompletna promena sistema.

Velja uz narod

* Učestvujete li i sami u protestima?

– Prošle sedmice u petak bio sam na protestu u Čačku, a u subotu na protestu u Beogradu. Bio sam i u beogradskoj šetnji povodom godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića. Pre ubistva smo pričali i on mi se žalio da je bio u sukobu sa ljudima sa Srpske liste, da su hteli da ga sklone jer se kandidovao za izbore. Ako je Srbija ozbiljna država i ništa ne krije, ona je morala do sada da izađe sa podacima o nalagodavcima i počiniocima ubistva, a ne da čeka od samozvane države Kosovo da nađe ubice. Ili možda i ne čekaju? Možda nekom ne odgovara da se sazna ko je, kako i zašto ubio Olivera.

* Koliko ovi građanski protesti podsećaju na one iz devedesetih godina?

– Podsećaju me po masovnosti, čak mi se čini da su sada i masovniji protesti nego devedesetih. Ono što ih razlikuje od devedesetih jeste što su na čelu protesta onda stajali lideri opozicije, a danas je na čelu protesta narod. I narod je organizator. To znači da su pukla trpila i da je narodu dozlogrdilo, da više ne može da nosi jaram koji mu je Vučić svojom vlašću natovario. Šetaju svake subote ne dolaze ni pod čijim pritiskom, dolaze iz muke i besa, a on to izgleda zaboravlja.

Velimir Ilić pali sveću ispred Hrama Svetog Save 16 januara 2019. za Olivera Ivanovića

* Građani i za opoziciju imaju neke zahteve.

– Što se napuštanja institucija tiče kao uslova koji su građani postavili, slažem se s narodom. I smatram da moramo da iskoristimo sva dozvoljena sredstva, pa i opštu građansku neposlušnost, ako mislimo da uspemo u nameri da smenimo Vučića. Opozicija mora da bude jedinstvena i da zauzme tvrd stav. Tu nema malo igramo s njim, malo protiv njega. Stvari su ovde crno-bele. Danas – ili si s Vučićem ili si protiv njega. Ovi protesti ne smeju da propadnu i da narod uludo utroši energiju.

* Čini se da aludirate na Čedomira Jovanovića, koji je rekao da je otvoren za razgovor sa organizatorima protesta.

– Ako mislite da nešto propadne, pozovite Čedu. To se dokazalo do sada. Ako su mu dobre namere, ako se konačno opametio – dobrodošao. Ako i dalje misli da trčkara od Vučića do protesta, onda to ne valja. Svi imaju pravo da se pokaju, ali da se ne igramo, da ne trčimo malo tamo, malo ‘vamo.

Narod nešto traži?
Na spisku je 800.000 birača koji ne postoje

* Da li opozicija treba da bojkotuje prevremene parlamentarne izbore ako budu raspisani?

– Mi kao opozicija ne smemo da dozvolimo da učestvujemo u Vučićevom izbornom cirkusu u kome opozicija koja izađe na izbore pod njegovim uslovima igra ulogu klovna. Pod ovim uslovima je van pameti izaći na izbore. Mora da se uspostavi takav sistem da opozicija učestvuje u organizaciji i kontroli izbora. Pustiti da Vučić sam organizuje izbore sa BIA i policijom, sa svim raspoloživim mehanizmima vlasti i izaći na takve izbore je samoubistvo za opoziciju. Zato uslov mora da bude promena izbornog sistema i koliko je moguće veće sređivanje biračkih spiskova. On sa ovakvim uslovima i preko 800.000 upisanih birača koji ne postoje, realno ima ogroman prostor za manipulaciju, što i koristi na svim izborima. Ovo zlo koje je zadesilo Srbiju nikad nije bilo veće, i zato punim plućima pozivamo sve građane da se pridruže protestima u svim gradovima.Izvor: Danas

POZIV GRAĐANIMA I OPOZICIJI VIDEO

Konferencija za novinare 22.januar 2019.

 

Izvor: Jutarnji GLASnik                                            Foto: Screenshot

Ostavite komentar