POLITIKA SRBIJA

Vlada Srbije hitno zaseda, Vučić i Brnabić sa ambasadorima Rusije i Kine VIDEO

Vlada Srbije hitno zaseda,Vučić i Brnabić sa ambasadorima Rusije i Kine VIDEO

Blickrig u Kosovskoj Mitrovici

U toku je vanredna sednica Vlade Srbije zbog upada ROSU na sever Kosova. Predsednik Srbije od jutros ima vanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije.

Najavljen je i hitan sastanaka predsednika Srbije aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa ambasadorima Rusije i Kine.

Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova
Screenshot

Na sastancima su i druge bezbednosne službe, kao i komandanti specijalnih vojnih i policijskih jedinica. U Predsedništvo su stigli ministar Vojske Srbije i načelnik Generalštaba, Aleksandar Vulin i MIlan Mojsilović, zatim ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, kao i šef BIA Bratislav Gašić.

Sastanku sa predsednikom Vučićem prisustvuju i komandanti specijalnih vojnih i policijskih jedinica. To su komandant specijalne brigade Miroslav Talijan, komandant Uprave vojne policije general Rajko Milovanović, kao i načelnik Obaveštajne uprave Generalštaba Milan Todorov.

Takođe, na sastanku su i komandant Žandarmerije Dejan Luković, zatim komandant specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević i komandant interventnih jedinica policije Dragan Vasiljević.

Hitan sastanaka u Vladi RS Foto: Screenshot

Predstavnici Srba u tom gradu sazvali su sednicu Kriznog štaba. Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić pozvao građane, koji se okupljaju na gradskom trgu, na uzdržanost.

Rosu hapse s dugim cevima, rafali, sirene za uzbunu VIDEO

Kosovska Mitrovica — Specijalne jedinice kosovske policije Rosu rano jutros upale u Severnu Mitrovicu i uhapsile četiri osobe. Čuli se rafali, oglašavale se i sirene za uzbunu.

VIDEO: B92

Simić: Uhapšeni odvedeni u nepoznatom pravcu

Kosovska Mitrovica — Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da su četvorica uhapšenih Srba, koje su rano jutros priveli pripadnici ROSU, odvedeni u nepoznatom pravcu.
Oni su, kako je rekao Simić, uhapšeni uz brutalnu upotrebu sile, pred porodicama uz uništavanje inventara kako bi se izazvao strah i uznemirenje. Akcija je sprovedena brzo, a uhapšenima, kako kažu njihove porodice, nije predočen ni jedan papir ili dokument koji bi potvrdio da je razlog hapšenja navodna istraga ubistva Olivera Ivanovića.

Na pitanje da li zna gde su uhapšeni odvedeni, Simić kaže za TV Prva da nema potvrdu spekulacija da su oni odvedeni u policijsku stanicu u južnoj Kosovskoj Mitrovici i da ne želi da spekuliše kako da se ne bi dodatno podgrevala napeta situacija.

Kazao je i da je zakazan hitan sastanak Srpske liste. I on je pozvao građane na uzdržanost.

Izvor: Agencije                                                                       Foto: Screenshot

Ostavite komentar