EKONOMIJA POLITIKA

Vlada Srbije sve u vezi sa koncesijom Aerodroma „Nikola Tesla“ proglasila tajnom

Organizacija Transparentnost Srbija saopštila je da je od Vlade dobila odgovor da je sve u vezi sa koncesijom Aerodroma „Nikola Tesla“ proglašeno tajnom i da ništa od dokumentacije ne može da im dostavi.
Screenshot

Transparentnost Srbija je najpre od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja tražila da im dostavi studiju opravdanosti, ali je Ministarstvo odbilo da to učini jer bi, prama njihovom obrazloženju, to moglo da naruši bezbednost.

Na to je organizacija uložila žalbu, pa je Poverenik za informacije od javnog značaja naložio ministarstvu da dokumentaciju dostavi. Ministarstvo je potom saopštilo da nema tu studiju opravdanosti, već da je Vlada ta koja je ima.

Vlada nije odgovorilla na Zahtev za prisstup informacijama od javnog značaja nakon čega je usledila tužba Transparentnosti Srbija Upravnom sudu koji je Vladi naložio da odgovori.

Tako je Organizacija Transparentnost Srbija saznala od Vlade da je sve u vezi sa koncesijom aerodroma tajna i da ne može da odgovori.

Usledila je nova tužba Upravnom sudu koji bi trebalo da naloži Vladi da dostavi delove dokumenata i ugovora iz kojih bi bilo moguće saznati zašto se ušlo u javno-privatno partnerstvo i kako će izgledati ugovor.

Izvor: N1/ Jelena D. Petrović

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar