POLITIKA

Vladika Teodosije: Te reči nisu dostojne onoga koji je na čelu naroda. Srpska lista: Teodosije napada Vučića

Vladika Teodosije: Te reči nisu dostojne onoga koji je na čelu naroda. Srpska lista: Teodosije napada Vučića

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće živeti u Đakovici i da nema nijednog Srbina koji će tamo da ode, vladika Teodosije je juče u manastiru Banjska na severu Kosova naveo da mu je teško kada čuje te reči, jer to nisu „reči nade i hrišćanina“ i nisu „dostojne onoga koji je na čelu naroda“.

Vladka Teodosije: Te reči nisu dostojne onoga koji je na čelu naroda. Srpska lista: Teodosije napada Vučića

„Hvala našem predsedniku što se setio naših svetinja i ne samo ovde nego i u drugom mestu, ali ovde sa ovog mesta hoću da kažem ‘ne hvala mu’ za reči koje upućuje ovih dana Srbima na Kosovu i Metohiji. To nisu reči nade, to nisu reči hrišćanima, one nisu dostojne onoga koji je na čelu ovog naroda“, rekao je Teodosije, a preneo portal KoSSev.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio da vladika raško-prizrenski Teodosije nije samo izneo svoje mišljenje, već je to napad na Vučića i Srpsku listu

Igor Simić, Screenshot

„Nije to iznošenje mišljenja, već klasičan napad na predsednika Vučića i Srpsku lsitu, omalovažavanje svega što smo uradili, zaboravljanje svega dobrog što je učinjeno od Vučića i Vlade Srbije za SPC na Kosovu i Metohiji“, kazao je Simić za televiziju Prva.

Simić je rekao da nikada nije imao potrebu da se bavi crkvenim pitanjima i da poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu zbog svega što je uradila za sprski narod.

„Ja se nadam da će takvi napadi prestati jer nam je u ovom trenutku potrebno jednistvo celokupnog srpskog naroda kako bi se srpski pregovarački tim izborio za najbolje moguće rešenje“, ocenio je Simić.

Izvor: B92

Ostavite komentar