DRUŠTVO POLITIKA

Vojni sindikat Srbije, podneo je krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Vulina

Vojni sindikat Srbije, podneo je Republičkom javnom tužiocu, krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina

 

Vojni sindikat Srbije, podneo je Republičkom javnom tužiocu, krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo „Sprečavanje političkog, sindikalnog i drugog udruživanja i delovanja“ iz člana 152. stav 2. u vezi stava 1. u vezi člana 112. stav 3. Krivičnog zakonika.

U podnetoj krivičnoj prijavi ministar Vulin osnovano se sumnjiči da je zloupotrebljavajući položaj ministra, a suprotno zakonima i datoj zakletvi člana Vlade, svesno i sa očiglednom namerom da ometa i spreči delovanje najbrojnijeg i jedinog reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije, na zakonom nedopušten način dana 15.04.2019. godine, doneo rešenje o oduzimanju reprezentativnosti Vojnom sindikatu Srbije i preduzeo druge zakonom nedopuštene radnje da se ometa i potpuno spreči rad ovog sindikata koji deluje u sistemu odbrane.

Vojni sindikat Srbije, do sad je podneo više krivičnih prijava protiv ministra Vulina, zbog najgrubljih oblika kršenja Ustava, međunarodnog prava i zakona, ali se po njima ne postupa. Krajnje je vreme da se nadležne državne institucije, a najpre Narodna skupština i nadležna javna tužilaštva oglase ovim povodom i preispitaju nezakonito i kriminalno postupanje ovog ministra, kao i da pokrenu postupak njegovog razrešenja sa ove važne državničke funkcije.

Stojimo na stanovištu da je ministar Vulin najgori ministar u istoriji naše slavne i mučeničke vojske, i da je svojim diletantskim postupcima i kriminalnim ponašanjem kao i raznim neprimerenim aferama, u periodu svog mandata, naneo nenadoknadivu štetu ugledu Vojske Srbije, u zemlji i inostranstvu, Vladi Srbije čiji je član i Predsedniku Republike koji se po Ustavu i zakonima nalazi na čelu naše vojske.

Izvor:Vojni sindikat Srbije  Foto:Screenshot JGlas, Ilustracije

Ostavite komentar