POLITIKA VAŠ GLAS

Vučić bacio „rukavicu“ Đilasu,Obradoviću i Jeremiću: Nek oni umesto što šalju druge donesu vešala i motke, sam ću da izađem

Vučić bacio „rukavicu“ Đilasu,Obradoviću i Jeremiću: Nek oni umesto što šalju druge donesu vešala i motke, sam ću da izađem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je komentarišući pisanje pojedinih medija o tome da će na proteste dela opozicije doneti stotinu vešala, da razume da to kod ljudi izaziva strah, ali da oni ništa od toga niti će moći da ostvare niti će narod biti na njihovoj strani.

„Ne zanima me šta će doneti, ne mogu time da se bavim, imam važnija posla“, kazao je Vučić novinarima tokom obliska dela Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri gde je počeo kampanju „Budućnost Srbija“.

Opoziciji – Ðilasu, Jeremiću, Obradoviću – poručuje da na proteste ne šalju ljude, nego neka svako od njih uzme po motku i neka dođu.
„Ja predlažem svakom od njih – nemojte da šaljete narod u propast, nemojte da šaljete ljude da čine krivična dela, vi junaci uzmite po motku pa dođite. Sam ću da izađem pa da vidim šta ćete da mi uradite. Pa, videćete – ništa, samo će pobeći glavom bez obzira, eto toliko su hrabri. Hrabri su kad to neko radi umesto njih, a oni da budu lideri koji će moći da kradu u budućnosti kao što su krali u prošlosti“, kaže on.
Dodao je da je reč o ljudima koji su danima lagali da ih je 40, 50, 60.000.

Nije kampanja, već razgovor sa narodom
Nije izborna kampanja, već razgovor s narodom

Kampanja „Budućnost Srbije“ nije ni predizborna, ni funkcionerska kampanja, izjavio je Vučić, navodeći da kao predsednik Srbije ide da razgovara s narodom i da rešava probleme ljudi.

O programu SzS, pretnjama, izborima, budućnosti…

Predsednik Srbije kaže da je program koji je predstavio deo opozicije neozbiljan i da u njemu nema ništa o Kosovu, Evropskoj uniji, niti neke ekonomske mere osim „razvlastićemo, lustriraćemo, hapsićemo“.

„Što se tiče onoga što bi trebalo da predstavlja program, ja sam razumeo da me to niste ni pitali. To je toliko neozbiljno sastavljeno, da je svaki program koje god hoćete stranke iz 1991. godine, kada su se najgluplji programi sastavljani koji veze sa realnošću nisu imali, je 10 puta pametniji od onoga što su napisali. Nemate ništa o Kosovu, EU, nemate da je bio ko bilo kakvu ekonomsku meru napisao, osim razvlastićemo, lutriraćemo, pohapsićemo, uništićemo. Vi ćete nekog da hapsite? Vi što ste pokrali 500 miliona evra, ali dobro…“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Grdelici.

Protesti u Beogradu

O tome da li će biti izbora kaže da je rano govoriti, te da ovo što obilazi Srbiju nema veze s izborima, ali kaže i „uvek smo spremni da izmerimo volju naroda“, a ona se, poručuje, meri na biračkim mestima.

„Kad god da se oni dogode, za dva ili 12 meseci, kada je redovno da budu, ta pobeda će biti ubedljivija nego ikada“, dodao je Vučić.

Rekao je da nema komentar na najavu bojkota izbora i institucija dela opozicije, ocenivši da je to njihov izbor.

„Kao što ste primetili, ja sam prilično relaksiran…neki kažu da treba da skončam kao Aleksandar Obrenović, pozivali su na motke, donosili vešala. Nikakav problem nemam. Čudi me da misle da se neko stvarno toga uplašio, da se neko trese zbog gluposti koje izgovaraju svakog dana…“, rekao je Vučić.

Izvor: Blic  Foto: Screenshot

 

Ostavite komentar