POLITIKA REGION SRBIJA

Vučić: Građani Srbije žele status kvo za KIM, Radoičić nije akademik, a moja tetka je Dragan Đilas

Vučić: Građani Srbije žele status kvo za KIM, Radoičić nije akademik, a moja tetka je Dragan Đilas

Srbija je previše kosmopolitska i demokratska za Crnu Goru-Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je najveći broj građana Srbije želi status kvo kada je reč o rešavanju kosovsko-metohijskog pitanja, ali Albanci žele da zaokruže svoju državnost i za to su spremni da plate svaku cenu.
Da li smo mi spremni na to, rekao je Vučić za RTS i naglasio da, iako nije bio nadomak nekog rešenja za Kosovo, neki su počeli da slušaju. To je bila moja borba Davida pred Golijatom, koji se zove zapadni svet i Albanci, da dobijemo nešto za Srbiju i srpski narod, ocenio je Vučić.

Bez obzira na bezobrazluk Albanaca, na drskost, pretnje i pritiske na naš narod, moramo da se borimo da ostanemo na evropskom putu, jer ako sami izađemo, voz po njivi ne ide, ocenio je on.

Vučić: Radoičić nije akademik, ni slikar, ali je uvek prvi na braniku severne Mitrovice

Vučić je rekao da je imao teške razgovore sa ljudima iz Evropske unije, koji su predložili sastanak i pokušaj da se dođe do kompromisa sa Kosovom, ali im je predočio da neće pristati na ucene i pritiske da se razgovara o bilo čemu drugom, osim o ukidanju carina.

Saznali smo da Milan Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića i to srpska policija od danas može sa punom odgovornošću da tvrdi, rekao je Vučić, naglasivši da je Radoičića kosovska policija ispitala još 21. februara.

Haradinaj sa Milanom Radoičićem i Srpskom listom

Sada su hteli da ga ubiju, došli su sa 52 policijaca, u garaži ih je bilo još 25, a dvadesetak je držalo logistiku, rekao je Vučić za RTS. On nije ni akademik, ni slikar, ni književnik, ali je, za razliku od mnogih velikosrba, uz sve stvari kojima ne mora da se ponosi i zbog njih nije uvek svako od nas srećan, uvek bio prvi na braniku severne Mitrovice.

On je čovek broj jedna za odbranu Mitrovice, objasnio je Vučić, dodavši da je Radoičić prošao poligraf. Vučić je istakao da Srbija ima mnoga saznaja o ubistvu Ivanovića, ali smo ćutali, a sve što je prištinska strana radila od početka ocenio je kao traljavo.

Za Crnu Goru Srbija je suviše kosmopolitska

Ne želim da stvaram protivnike Srbiji na svakom mestu, mnogo ih imamo i ne uvek svojom krivicom, a i ne možete da igrate na šest tabli, ocenio je i ukazao da je nedopustivo u 21. veku stvarati liste nepoželjih, kao što je to učinila Crna Gora.

Znam da se to dogodilo, jer smo dobili zvanični dopis njihovog MUP, rekao je Vučić za RTS i predočio da Srbija neće zabranjivati ulaz intelektualcima iz Crne Gore. Srbija je suviše kosmopolitska, široka i demokratska da bi to činila, kazao je Vučić.

Printscreen
Vučić za RTS: Moja imovina je smanjena od 2012. Moja tetka je Đilas

On je izjavio da njegova imovina i imovina njegove bliže i šire porodice nije uvećana od 2012. godine, “a nešto je i smanjena”, dok su privatne kompanije Dragana Đilasa zaradile 500 miliona evra od 2004. godine do 2013. godine, koliko je bio na javnoj funkciji.

Niti imam bankovne račune, niti imam novac u čarapama i slamaricima, niti imam u automobilima, rekao je Vučić za RTS. Pitali su me ko je moja tetka, to je Dragan Đilas, jer takve tetke nema kada je reč o novcu, istakao je Vučić i napomenuo da su deo iste „tajkunske hidre“ Đilas, Miroslav Mišković i Dragan Šolak.

Izvor: Danas  Foto: Screenshot

Ostavite komentar