POLITIKA

Vučić i Brnabić ne idu na proslavu Dana Republike Srpske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske sutra u Banjaluci, potvrdili su za N1 u Predsedništvu Srbije. Na svečanost neće ići ni premijerka Ana Brnabić.
Foto: Screenshot/ Youtube

To je druga godina kako Vučič ne prisustvuje obeležavanju Dana RS, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Vučić je na obeležavanju Dana RS bio 9. januara 2016, tada kao predsednik Vlade.

U Banjaluci sutra neće biti ni predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Odlučeno je da u ime Vlade u Banjaluku ide potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je za N1 da neće u Banjaluku zbog, kako je naveo obaveza u Beogradu.

Obeležavanju Dana RS, kao i prošle godine, prisustvovaće Tomislav Nikolić, ali sada kao predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Najavljeno je da će predsednik Republike Srpke Milorad Dodik odlikovati Tomislava Nikolića Ordenom Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije, Republike Srpske i drugih država i za izuzetan doprinos od šireg značaja u afirmaciji posleratnom razvoju Republike Srpske.

Izvor: N1/ Emina Kovačević

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar