POLITIKA

Vučić: Između 2007. i 2012. godine Đilas stekao oko 50 miliona evra! Samo u nekretninama prijavljuje 6. 522.000 evra

U komentaru na intervju Dragana Đilasa predsednik Aleksandar Vučić je primetio da o fašizmu govori čovek koji je Rome „trpao u kontejnere“ , a na njegove tvrdnje da nije tajkun, već poslovni čovek – konstatovao da o tome najbolje govori činjenica da su njegovi prihodi posle silaska s vlasti bili 60 puta manji.

Foto: Screenshot/ Youtube

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše Đilasove teze iz intervjua Blicu da nije tajkun, da nije koristio politički uticaj da se obogati, te da će Srbija jednom početi da obeležava dva puta godišnje pobedu nad fašizmom – prvi put 9. maja, a drugi put – na dan smene aktuelne vlasti.

„O fašizmu govori čovek koji je Rome trpao u kontejnere, i bilo nam je potrebno tri miliona evra i četiri godine da taj problem rešimo sa EU“, rekao je Vučić.

„Što se fašizma tiče, mislim da su i naši ljudi videli kako je Srbija obeležila Dan pobede nad fašizmom, gde i kako je Srbija tim povodom bila uvažena“ naglasio je predsednik.

Primetio je, u tom kontekstu, i kako s njim novinari razgovaraju i da mu postave pitanja o svemu, kako svojevremeno nisu smeli da se postave prema Đilasu.

„Niste to smeli da uradite sa Draganom Đilasom od 2008 do 2012 godine… Smeli ste Tadiću, da budem iskren, ali Đilasu niko nigde“, rekao je Vučić, a, na opasku jednog novinara da im je Đilas „zalupio vrata“, dodao: „Dobro ste prošli, sledeći put čuvajte glavu“.

Na Đilasove tvrdnje da nije tajkunu, te da se nije enormno obogatio upravo koristeći politički uticaj, Vučić je izneo podatak da je Đilas 2007. godine prijavio ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine.

„2016. on prijavljuje, a od 2013. nije na vlasti, samo u svojim nekretnima dva miliona 22 hiljade evra vrednosti, plus četiri i po miliona evra za jednu zgradu i to nije četiri po miliona već i puta dva – dakle to je 6. 522.000 evra. To je sve zarađeno u periodu od 2007. do 2012. godine“ ukazao je Vučić.

Kako je rekao, na to treba dodati i 25 odsto vlasništva nad Multikom grupom, plus ostatak vlasništva u toj grupi. . .

Reč je, kaže Vučić, o oko 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom od oko 180 miliona evra, a nije reč o proizvodnji, i to sve vreme dok je bio na vlasti

Dodao je da o tome govori i činjenica da je dobit koju je Đilas prijavio za 2016. godinu čak 60 puta manja nego u 2012. godini, kada je bio na vlasti.

„Toliko o biznisu“, konstatovao je Vučić.

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar