Vučić: Moja kosovska politika doživela poraz! Krivi su Srbi jer vole da plaču za izgubljenim
POLITIKA

Vučić: Moja kosovska politika doživela poraz! Krivi su Srbi jer vole da plaču za izgubljenim

Vučić: Moja kosovska politika doživela poraz! Krivi su Srbi jer vole da plaču za izgubljenim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom govora na sednici Glavnog odbora njegove Srpske napredne stranke (SNS) izjavio da se Srbija pet godina trudila da vrati pitanje Kosova na pregovarački sto, ali da je trenutno ta politika „doživela poraz“.

Vučić: Moja kosovska politika doživela poraz! Krivi su Srbi jer vole da plaču za izgubljenim
Vučić: Moja kosovska politika doživela poraz! Krivi su Srbi jer vole da plaču za izgubljenim Foto: Screenshot/ Youtube, Kurir

„Moja politika da Srbija sačuva dosta toga na Kosovu i Metohiji je doživela poraz, ta politika nije pobedila, zato što Srbi više vole da plaču nad nečim što je davno izgubljeno (nego da dobiju nešto za uzvrat)… Sve što smo mogli da dobijemo smo ispustili i izgubili zbog reakcija u Srbiji, koje su osudile svaki moj pokušaj (sprovođenja) kosovske politike“, naveo je Vučić.

Dodao je da je prvu rundu dobila „Srbija plakanja, a ne Srbija koja pobeđuje“.

„Plašim se da nećemo imati novu šansu, ali ćemo nastaviti da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji“, kazao je Vučić.

Po njegovim rečima, u istoj grupi koja se borila protiv njegove politike za Kosovo u istoj grupi i „nevladine organizacije, i Sonja Biserko, i najtvrđi nacionalisti“.

On je rekao da mnogi akteri sa Zapada ne žele da se Srbija meša u pitanje Kosova i da je to proizvod neodgovorne i katastrofalne politike koja je prethodila.
„Sami smo sebe izbacili iz UN-a, 2012. godine smo sami doneli presudu protiv sebe (Međunarodnog suda pravde), 2011. godine smo postavili granicu na Brnjaku između Srba i Srba“, rekao je Vučić.

On je obavestio prisutne članove svoje stranke da „ima velku bojazan“ od „svega što se nadvilo nad Srbijom“, misleći na trenutnu situaciju u regionu, zbog suprotstavljenih interesa velikih sila i da niko ne može da predvidi „šta će se desiti u sledećih 15-20 dana“.

„Srbija je svojom odgovornošću osiguravala mir i stabilnost u regionu. Vodili smo računa da ne ugrozimo Srbe koji žive u regionu, da njih ne dovedemo u tešku poziciju ni na koji način. Ne zaboravite da mnogi Srbiju smatraju remetilačkim faktoru, misleći da je Srbija može da postane nečiji prijatelj kad je slaba i kada sebe unižava“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je Srbija po nezaposlenosti, stopi rasta i nivoa javnog duga jedna od najboljih u regionu.

„Nisam siguran da to svi žele. ‘Oni’ nas optužuju za sve nedaće, oni smatraju i Republiku Srpsku remetilačkim faktorom. Valjda treba da prećutimo Jasenovaci i Jastrebarsko… Ja sam spreman da se izvinim kada smo pogrešili, ali neću da stavljam žig na čelo Srbije i moj posao je da štitim intererese zemlje“, kazao je Vučić.
Posle Vučićevog govora, sednica Glavnog odbora SNS je zatvorena za javnost.

Izvor: Beta

One Reply to “Vučić: Moja kosovska politika doživela poraz! Krivi su Srbi jer vole da plaču za izgubljenim

Ostavite komentar