POLITIKA SRBIJA

Vučić: Ne možete da mi zabranite da govorim šta mislim (VIDEO)

Vučić: Ne možete da mi zabranite da govorim šta mislim (VIDEO)

Vučić: Đilas je lopuža, ja ne etiketiram, ja govorim šta mislim

Javno iznošenje uvreda, kleveta i diskreditacija političkih neistomišljenika i protivnika u čemu, osim državnih funkcionera učestvuje i sam predsednik države, postale su svakodnevica političkog života u Srbiji.

Na pitanje Insajdera da li, kada iznosi podatke i optužuje pojedine političare, čini to s pozicije predsednika SNS ili nastupa s pozicije predsednika Srbije koji etiketira građane, Aleksandar Vučić nije dao konkretan odgovor. Umesto toga je poručio: „Ne možete ni vi, ni niko drugi da mi oduzme pravo da imam oči, uši i da smem da izgovaram“.

„Ja nikoga ne etiketiram, ja govorim šta mislim. Osim ako nećete da mi zabranite da govorim šta mislim i odgovaram na pitanja. Vi me pitate za njih. Hoćete da ne odgovaram na pitanja? Onda ćete mi reći da ne odgovaram na pitanja, da sam isti kao Đilas i Jeremić koji biraju društvo u kom će da izgovaraju nešto, upravo da ih ne bi pitali ovo o čemu ja govorim“, rekao je Vučić.

Nakon postavljenog pitanja, novinarki Insajdera je oduzet mikrofon

Odmah nakon postavljenog pitanja, novinarki Insajdera je oduzet mikrofon, ali je predsednik nastavio polemiku navodeći da novinarka nije u pravu kada tvrdi da je svoje političe protivnike javno nazvao lopovčinama, za koje se ne zna koliko para su ukrali.

„Nisam rekao da su lopovčine, da su lopovi, to sam rekao. Ja to mislim, ja za to… Kako ćete da me ubedite da je neko za pet godina zaradio 25 miliona evra, da neko dobija sedam miliona evra i 280.000 dolara za džabe. I možete da me tužite koliko hoćete, mogu ja da odgovaram za sve to…“, rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje novinarke Insajdera kako je moguće da, ukoliko su takve tvrdnje tačne, oni nisu procesuirani i osuđeni, predsednik je naveo da se to i on pita.

„I ja se pitam kada su postavljali sve sudije i tužioce. Nije moje da taj posao radim, moje je da kažem šta mislim. Ne možete ni vi, ni niko drugi da mi oduzme pravo da imam oči, uši i da smem da izgovaram. Ja se ne budnim kada svakojake gadosti izgovaraju o meni“, naveo je.

Video- VUČIĆ O ETIKETIRANJU

Odgovarajući na konstataciju novinara da je on ipak predsednik države, Vučić je rekao:

„Znači ja sam predsednik koji mora da trpi sve, a ne smem da kažem šta mislim. Ja mislim da je važno da oni mogu da kažu šta hoće. Ja njih neću da teram u zatvor kao što bi (jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan) Đilas da otera novinara u zatvor na tri godine samo zato što misli drugačije od njega. Ali neću dati da meni neko zabrani da mislim“.

Na potpitanje kako to misli da neće da tera u zatvor nekoga za koga tvrdi da je krao, Vučić je zaključio da iako „mnogo voli, neće više da se svađa“ s novinarima Insajdera.

Formiranje Saveza za Srbiju u nedelju. Za sada bez DSS
Vučić: „Nisam rekao da su lopovčine, da su lopovi, to sam rekao.“ Screenshot
Vučić: Đilas je lopuža

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je pre dva dana rekao da će biti objavljeno tačno koji dan, u koji sat i koji minut su Jeremiću legle katarske pare, da je on sitan lopov u odnosu na Đilasa koji je prijavio 25 miliona evra prihoda.

„Možete da mislite koliko je ukrao, koliko ta lopuža para ima“, zaključio je Vučić.

Na ovaj način, predsednik je izneo niz diskvalifikacija na račun građana koji niti su optuženi niti je njihova krivica dokazana u sudskom postupku.

Pretpostavka nevinosti je zagarantovana Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava, Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima, Zakonima o krivičnom postupku i informisanju kao i Ustavom Republike Srbije.

Izvor: Insajder Foto: Screenshot

Ostavite komentar