POLITIKA

Vučić otkrio kada će građani na birališta:Da ja do SNS, raspisao bih izbore pre 15 dana!

Vučić otkrio kada će građani na birališta:Da ja do SNS, raspisao bih izbore pre 15 dana!

Predsednik rekao da na raspisivanje izbora utiču mnoge stvari
Da su u pitanju partijski razlozi, još pre 15 dana bih raspisao izbore, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će ključni faktor kojim će se rukovoditi po tom pitanju biti državni, a ne partijski interesi.

„Od mnogo faktora će zavisiti. Redovni izbori su 2020. godine, ali svaki put kad postoji sumnja u legitimnost vlasti važno je da se ta sumnja otkloni“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o tome da li će biti raspisani izbori i koji će faktori uticati na to.

„Mi imamo legitimnost, ali, ako neko sumnja i kaže da nas narod ne želi, spreman sam da to i proverim“, rekao je srpski predsednik i lider SNS.

Đilas: TV Pink i slični mediji su fabrike mržnje i laži koje truju
Screenshot

On je podsetio da su svojevremeno Đilas i Pajtić vladali sa svega 6 do 10 odsto podrške u Beogradu i Vojvodini i da ih uopšte nije zanimala legitimnost.
„Pitanje legitmnosti je ključno. Nikad ne bih želeo da sedim u nekoj fotelji i da budem velika vlast a da za to nemam podršku većine naroda. Nikada neće svi biti za vas, ali ako nemate podršku većine ne treba tu da budete“, istakao je on.

Dodao je da će ključni faktori koji će uticati na odluku o raspisivanju izbora biti oni koji se tiču države.

„Rukovodiću se državnim, a ne partijskim razlozima, a da su u pitanju partijski razlozi još pre 15 dana bih raspisao izbore, ali moje je da brinem o Srbiji. Pred nama su važni razgovori, ako ih bude, ako budu ukinute takse u Prištini“, rekao je on, navodi Espreso.

Izvor: Agencije                                                       Foto. Screenshot

Ostavite komentar