POLITIKA

Vučić: Protesti neće biti zabranjeni zbog dolaska Putina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da protesti u Beogradu neće biti zabranjeni zbog dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vučić: Protesti neće biti zabranjeni zbog dolaska Putina
Foto: Screenshot Youtube/ Jutarnji GLASnik

„Ne, zašto da bude zabranjen? Mislite zbog veličine skupa? Što da bude zabranjen“, odgovorio je Vučić na jedno od pitanja u intervjuu za portal Espreso.rs i dodao: „Nikad u Srbiji ništa nije bilo zabranjeno. Slobodno je da svi šetaju. Slobodno će biti sve“.

„Baš je to lepo, jedni da se skupe 16. januara, drugi 17. januara, (kada dolazi Putin), neka cveta demokratija“, dodao je Vučić, podsećajući da je 16. januara ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

„Ne znam samo kakve to veze ima s tim političarima pošto sam mu jedino ja bio, ne mogu da kažem veliki prijatelj, to bi možda neko drugi trebalo da kaže, ali sam mu bio neka vrsta dobrog poznanika i pomagao mu u teškim trenucima“, rekao je Vučić.

„Niko ga gotovo nije ni znao, niti mu je ikad u životu pomogao. Ali, šta da radite, valjda je zloupotreba u Srbiji nešto što svako može da radi, to valjda misle“, rekao je Vučić, navodeći da nema problema „s tim da slobodno protestuju, da kažu šta hoće i kako god hoće“.

Na kostataciju da su pojedine televizije izveštavale na vrlo neprofesionalan način o politici Ivanovića, Vučić je uzvratio pitanjem koliko se o njemu neprofesionalno izveštvalo.

„Da li to znači da ste me ubili? Da li će sutra Djilas biti kriv ako se meni desi nešto jer je govorio sve najgore o meni? Ili je Jeremić mene ubio zato što je rekao da sam ovakav ili onakav? Šta to znači, ljudi?“, rekao je Vučić.

On je rekao da je potrebno razgraničiti te priče.

„Dogovorite se sa sobom da li je neko nekog ubio ili neko o nekom misli loše ili dobro. To jedno s drugim nema nikakve veze“, naglasio je Vučić i rekao da nikad ni za koga nije izgovorio da je izdajnik srpskog naroda.

On je ponovio da je njegovo da čuje šta to gradjani žele na protestnim skupovima, ali da mu „ne pada na pamet da sluša šta je to što žele oni koji su opljačkali Srbiju, Đilas, Jeremić, Obradović, Stefanović, Veselinović jedan i drugi“.“Rekao sam da neću da podležem političkim pritiscima, za to što kažu i traže političari može da se skupi koliko hoćete ljudi, ja neću da podlegnem pritiscima, ali sam spreman da, ako bude toliko ljudi kao što kažu, ne čak ni toliko, nego i mnogo manje, ne milion, ne petsto hilljada, ne dvesta, ne sto, ja sam spreman da raspišem izbore“, rekao je Vučić za portal Espreso.rs.

On je ocenio da su „izveštavanja nekih televizija isuviše ekstremna i oštrašćena na raznim stranama“.

„Pogledajte samo hrvatsku televiziju, pa ja sam bukvalno umirao od smeha. Kad saberete sve glasove Đilasa, Jeremića, Obradovića, Stefanovića, Veselinovića, Živkovića i dodate tome HDZ i SDP u Hrvatskoj, ne mogu svi zajedno da me pobede“, rekao je Vučić.

Izvor: Danas

Ostavite komentar