POLITIKA VESTI

Vučić: Realno da Tramp poseti Srbiju 2018. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je realno da predsednik SAD Donald Tramp poseti Srbiju tokom 2018. godine.

„Mislim da je realno da to bude sledeće godine“, rekao je Vučić iz Njujorka za današnje izdanje lista Kurir.

On je kazao da je poseta Trampa Srbiji važna zbog reformi koje se sprovode i činjenice da američki predsednici mnogo godina nisu dolazili.

„Zato što je Srbija jedna od retkih zemalja čiji je narod ozbiljno podržavao izbor predsednika Trampa, kao i zbog svih ostalih napora za očuvanje stabilnosti u regionu“, rekao je Vučić, koji se s predsednikom SAD susreo na njegovom prijemu koji je priredio za lidere zemalja koji prisustvuju Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Vučić je rekao da ga je Tramp pitao da li je igrao košarku i da li se danas bavi košarkom, a da je on na to odgovorio da je nizak i fizički slab za sve one koji se danas time bave, ali da je nekada bezuspešno pokušavao.

„Moram da kažem da sam veoma počastvovan, ne zbog sebe nego zbog Srbije, što su sa mnom razgovarali i predsednik Tramp, a posebno predsednik Francuske Makron, koji je sve znao o našoj zemlji i pohvalio naše reforme“, kazao je Vučić.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget="9692" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar