POLITIKA VESTI

Vučić: Referendum kada se dođe do plana koji neće biti ponižavajući za Srbiju

Pitate me za formalne stvari, a ja vodim računa o suštini, o čemu bismo danas raspisali referendum, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predočio da će se građani izjašnjavati kada se dođe do plana koji neće biti ponižavajući za Srbiju, kada se bude videlo da li može biti kompromisa sa Albancima.

FOTO: SCREENSHOT

Nemam ništa u rukama što bih narodu mogao da ponudim, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje hoće li se građani na referendumu ili izborima izjašavati o rešenju za Kosovo.

Daleko smo od toga, rekao je Vučić novinarima u Kraljevu gde je prisustvovao zajedničkoj vežbi bezbednosnih snaga Srbije.

Kada sam rekao da neću da donesem rešenje sam, a da ne pitam narod, podsetio je on, ovi što svakog dana nešto kritikuju kažu – Vučić se krije iza naroda, koristi smokvin list da loše odluke sakrije iza naroda.

Nisam se krio kada smo morali da smanjujemo plate i penzije da oporavimo zemlju, kao što se ne krijem kad povećavamo plate i penzije, rekao je Vučić i napomenuo da narodu kaže da nema ničega lepog oko Kosova što Srbija može da dobije ili ponudi – samo teške stvari i muke.

I sve što su muke i što je teško, ja ću izaći pred narod i reći šta je moj predlog, rekao je Vučić, neću da se krijem i narod će potom doneti odluku o svojoj budućnosti.

Ljudi moraju da budu upoznati sa posledicama jedne, druge i treće odluke, to je moj posao kao predsednika, a narod onda neka kaže da li želi, jedno, drugo ili treće, dodao je on.

Šta god da napravim, ocenio je on, smetalo bi onim „Đilasovim i Šolakovim“ novinama kojima sam jedan dan kriv što pitam, a drugi dan što ne pitam, jedna dan što ću da izdam Kosovo, kako kažu, a drugi dan što bi da ratujem za Kosovo.

Na pitanje šta poručuje građanima uoči Vidovdana, Vučić je zahvalio srpskom narodu na Kosovu i Metohiji što čuvaju svoj dom, zemlju, a vlasti će se boriti svim političkim sredstvima da im osigura bezbednost.

Na pitanje o dogovoru Skoplja i Atine o novom imenu Makedonije, Vučić je rekao da Srbija podržava svaku vrstu razgovora i rešavanje nesuglasica mirnim putem.

Poštujem stavove (Đorđi) Ivanova i (Zoran) Zaeva. Mi se ne mešamo u unutrašnje stvari i želimo da se sve odvija mirno, rekao je Vučić.

Izvor: Fonet

Ostavite komentar