POLITIKA

Vučić sa Bin Zajedom o energetici i poljoprivredi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom.
Foto: Kancelarija predsednika

Njih dvojica su razgovarali o daljem unapređenju odnosa dvaju zemalja. Kako se navodi u saopšetnju, posebno su razmotrili mogućnost daljeg investiranja kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.Predsednik Vučić obavestio je šeika Mohameda o napretku radova na zajedničkom projektu „Beograd na vodi“, kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede.

Predsednik Vučić i šeik Mohamed govorili su i o nastavku saradnje Republike Srbije i kompanije Etihad kroz poslovanje nacionalnog avioprevoznika Er Srbije. Tokom susreta, dvojica sagovornika saglasili su se da uspeh reformi i budućnost razvoja dveju zemalja stoji, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapređenju obrazovnog sistema. Šeik Mohamed bin Zajed ponudio je predsedniku Vučiću pomoć u razmeni dobrih praksi iz obrazovnog sistema Emirata, koji su poznati po ogromnim ulaganjima u obrazovni sistem, posebno u oblasti visokoškolskog obrazovanja.

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar