POLITIKA

VUČIĆ sanja uvek isti san: on, kao osnovac, stoji ispred mape Srbije i pita Šešelja: „Čiko, je li sad sve ovo moje?“

San letnje noći ili šta sanjamo a šta nam se događa

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Uzalud, uzalud, uzalud vas budim… (M. Veker)

VUČIĆ Predsednik Srbije nikad ne spava, ali kad zažmuri, sanja uvek isti san: on, kao, osnovac, učenik generacije, stoji ispred mape Srbije i pita učitelja Šešelja: „Čiko, je li sad sve ovo moje?“

Piše: Vladimir Jokić

 

 

 

 

 

 

Ne sačekav odgovor, budi se, otvara oči, vidi – jeste. Ama nema Karlobaga, Ogulina, Karlovca, Virovitice…

DIKOVIĆ

Dok ga Nataša Kandić vija, načelnik Generalštaba Vojske Srbije mirno spava i sanja Zorana Đorđevića Kurtu, a svako jutro raport predaje Aleksandru Vulinu Murti.

ČEDA

Lider LDP i osvajač Akonkagve spava go do pojasa i sanja Vučića… I u snu i na javi on željno očekuje njegov zov… A s obližnjeg pašnjaka ojka Šule i zove, zove, zove…

MLADI

I oni od 20, i oni od 30, 40, 50 godina konače kod roditelja i sanjaju posao, redovnu platu, porodicu, sopstveni stan… A bude se u Guči, na Bir festu, Exitu, užičkoj Rakijadi, mačkatskoj Pršutijadi, vinskom maratonu na Paliću, Krstovdanskom vašaru u Smederevskoj Palanci, na Župskoj berbi, šabačkoj Čivijadi, leskovačkoj Roštiljijadi… Listom se opredeljuju za Exit.

PENZIONERI

Ponosni spasioci srpskog budžeta u snu ne broje ovce – sanjaju povišicu za povišicom. Neki se ujutru i ne bude – toliko im lepo.

TOMA

Svako jutro, kad se probudi, nekadašnji službenik Komunalnog preduzeća u Kragujevcu dvaput se uštine ne bi li se uverio da nije sanjao sve ove godine na Andrića vencu. Onda vidi da je na Dedinju a ne u Bajčetini, na zidu vidi diplomu, te odahne.

ZORANA

Noćna mora ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture: kao, izađe ona na Koridor 10 da proveri kako napreduju radovi, kad tamo sleteo vazduplohov!

DAČIĆ
Dačić ne spava – on se pravi mrtav.

SRBI

Narod najstariji čeka da se smrkne pa da poleže. I svu noć sanja da komšiji crkne krava… Iako posle sa malih ekrana neće više teći med i mleko nego samo med.
Zainat!

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“6998″ name=“Pročitajte još“]

One Reply to “VUČIĆ sanja uvek isti san: on, kao osnovac, stoji ispred mape Srbije i pita Šešelja: „Čiko, je li sad sve ovo moje?“

  1. напреДНО је увек пуно инспирације за врхунски хумор – неко то и искористи !

Ostavite komentar