POLITIKA SRBIJA

Vučić: Šapić je za račun Đilasa tukao ljude

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se SNS boriti na beogradskim izborima i da borba neće biti jednostavna, ali da je na narodu da odluči.
Foto: Screenshot/ Youtube, pink.rs

Komentarišući pisanje dnevnika „Blic“ da je u rukama predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića ključ za beogradske izbore, Vučić je rekao da ako je tako, onda vlast imaju Šapić i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Vučić je dodao da između Đilasa i Šapića nema razlike iako o Đilasu veoma loše misli „zbog tragičnih dugova koje je ostavio u Beogradu, tragične medijske vladavine, a Beograd je bio prljav bez građevina, ikakvog rada i napretka“.

Prema Vučićevim rečima, Đilas se svakako mnogo uspešniji, ozbiljniji i obrazovaniji od Šapića koji je bio njegov pomagač.

„Šapić je za račun Đilasa tukao ljude. Sećam se toga u Ralji“, rekao je Vučić.

On je rekao da su Pokret slobodnih građana i Narodna stranka odustali od lokalnih izbora u pet opština u Srbiji zakazanih za 24. decembar jer u tim opštinama nemaju nikoga.

„Zamislite koliko je njih u Mionici, Kostolcu, Negotinu, Pećincima, Preševu za Sašu Jankovića i Dragana Đilasa. Oni tamo nemaju nikog živoga da nađu. Zamislite tamo nasilna kampanja, a nije nasilna u Beogradu. Nasilna je i u Beogradu, ali eto izdržaćemo, ali u Mionici, Kostolcu, Negotinu,  Pećincima, Preševu nećemo“, kazao je Vučić.

Napominjući da na konferencijama za novinare, kakva je današnja, ne želi da dugo govori o stranačkim pitanjima, Vučić je pročitao rezultate jučerašnjih izbora za savete mesnih zajednica u Kruševcu, prema kojima je SNS osvojila 509 od 517 mesta u savetima 54 mesne zajednice.

Izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti na proleće naredne godine

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti počeće verovatno na proleće naredne godine, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na čiju inicijativu će se stanovi graditi.

Vučić je posle prvog sastanka Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti rekao da će se stanovi graditi u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu i Vranju i da će prosečna cena kvadrata iznositi oko 500 evra.

On je rekao da će kamata biti 2,9 odsto i da će u proseku za stan od 60 kvadrata na kredit od 30 godina rata iznositi oko 126 evra, a poslednjih pet godina 25 evra.

Po njegovim rečima, u nekim mestima će kvadrat biti i ispod 500 evra, poput Vranja, dok će na mestima gde je infrastruktura skuplja biti od 550 do 580 evra, poput Beograda.

Pravo da konkurišu na te stanove imaju pripadnici Vojske Srbije, policije, Bezbednosno informativne agencije i, kako je danas na sastanku odlučeno, pripadnici Zavoda za izvršenja krivičnih sankcija.

Tačne lokacije gde će biti stanovi izgrađeni i pod kojim uslovima će biti moguća kupovina biće poznate do 15. januara do kada će biti održan i drugi sastanak komisije.

Predsednik Srbije rekao je da policija ima 20.000 pripadnika koji nemaju rešeno stambeno pitanje, tako je i sa 14.000 pripadnika vojske i 1.500 pripadnika BIA.

On je naveo da je učešće država od 200 do 250 miliona evra na različite načina za izgradnju oko dva miliona kvadratnih metara.

„Ta gradnja mora da bude dobra, energetski efikasna. Stanovi će biti na dobri, i pristojnim lokacijama i verujem da će Vlada već na proleće da baci prvu lopatu betona u aprilu ili maju kada se svi zakonski uslovi stvore“, rekao je Vučić.

On je naveo da je ideja da se podigne životni standard bezbednosnih snaga koji rade težak i odgovoran posao za državu, a zbog kojih se građani mogu osećati sigurno.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će izgradnja stanova doprineti rastu BDP.

On je kazala da živimo u kompleksnim vremenima i da je važno jačati snage bezbednosti koje moraju da osete da država ceni to što rade zbog čega se Vlada odlučila i na dodelu bonusa i povećanje plata.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar