Vučić se izvinio zbog izjave o peračima prozora: Ispao sam glup
POLITIKA

Vučić se izvinio zbog izjave o peračima prozora: Ispao sam glup

Vučić se izvinio zbog izjave o peračima prozora: Ispao sam glup

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se građanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora, navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o verodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namere.

Vučić se izvinio zbog izjave o peračima prozora: Bio sam umoran
Printscreen

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je taj podatak dobio od savetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta, a da je bio umoran i da nije razmislio te da je „ispao glup“.

„Želim da se izvinim građanima, ja sam sinoć na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u građevisnkom sektoru, koji se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici, da sam malo razmislio i da nisam bio umoran, shvatio bih odmah“, rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti.

On je juče komentarišući pogibiju dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi ocenio da je to velika tragedija i uputio saučešće porodicama, ali je takođe naveo i da se „u Srbiji, na opasnim poslovima, poput građevine, dešava proporcionalno mnogo manje nesreća“.

„Što se tiče optužbi na račun države, ja hoću građanima – mislio sam da o tome ne govorim – hoću ljudima samo da pročitam neke podatke. Znate li da u Americi svakih deset sekundi kada taj posao obavljaju, gine jedan od perača prozora? Svakih deset sekundi“, pročitao je Vučić na konferenciji za novinare podatke s papira.

Jedina beleška na internetu koja govori u prilog podatku da u SAD svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora, navedena je na satiričnom sajtu The Onion.

Izvor: Agencije

Ostavite komentar