POLITIKA VAŠ GLAS

Vučić: Srbija pokazala jedinstvo-Video“kroz prizmu jednog objektiva“

Vučić: Srbija pokazala jedinstvo, nikad više neću govoriti pred ovoliko ljudi

Bez vas ovoliko ne bih mogao pred predsednika Kine, Rusije, ali i nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Ovo je večeras na mitingu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ u Beogradu poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Budućnost Srbije, 19.april 2019.

Nikada više neću govoriti pred ovako velikim brojem ljudi, beskrajno vam hvala na podrši, rekao je Vučić.

Vučić je obećao da o svojim političkim protivnicima neće reći nijednu jedinu reč, već da želi da govori o budućnosti Srbije.

U koliko god država da živimo niko ne može da razbije jedinstveno srpskog nacionalnog korpusa, istakao je Vučić i naveo da Srbi time nikoga ne ugrožavaju i poštuju suverenitet drugih zemalja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Navodeći primer Nemačke za koju je rekao da je, čuvajući svoj jezik i kulturu uspela da ostane snažna i da danas vodi Evropu, Vučić je rekao da želi da se napravi jedinstveni srpski bukvar za srpsku decu ma gde da žive. Hoćemo da već 1. septembra imamo 10.000 digitalnih učionica i da naša deca budu jednako uspešna kao i deca iz Zapadne Evrope i Izraela, rekao je Vučić i pozvao građane da se ponose vojnicima koji su branili karaulu Košare.

Budućnost Srbije

Želim da u 21. veku nemamo nijedan rat, da probamo da takvu politiku napravimo. Kao što smo nekada uspešno ratovali, da još uspešnije radimo, rekao je Vučić. Dodao je da je dobio pismo iz kompanije Folksvagen u kome piše da je Srbija „još u igri“ u odlučivanju u kojoj zemlji će graditi fabriku.

„Neću popustiti Albancima da bi povukli takse“

On je izjavio da neće učiniti ništa povodom zahteva da popusti Albancima kako bi povukli takse na robu iz Srbije i da je „obraz najskuplja stvar na svetu“, te da niko ne pokušava da ukalja obraz Srbiji.

Video klip „kroz prizmu jednog objektiva“ prikazuje zabeležene scene od pripreme do kraja protesta“Budućnost Srbije“ održanog 19.aprila 2019.

Vučić je kazao da je vlast u Beogradu tražila kompromis sa Albancima, da je molila za kompromis, a da su „oni gledali na svaki način da ponize Srbiju“.

Rekao je da su danas okupljeni pokazali da je, u ma koliko država žive, „srpski nacionalni korpus“ jedinstven i da poštuju teritorijalni integritet svakoga u regionu, ali da Srbi imaju pravo da se zovu Srbima. Pre nego što je počeo da govori Vučić je pozvao 27 momaka koji su peške došli sa Kosova da mu se pridruže na bini i rekao da je na miting samo sa Kosova došlo 7.500 ljudi.

Vučić je izjavio da ne pristaje na ultimatume, ali da nije za sukobe sa onima kojih ima manje, već da smatra da stvar treba rešavati na izborima.

Miting Budućnost Srbije

On je rekao da vlast mora da brine i o onima koji misle drugačije i da im treba odgovoriti pristojno.

Predsednik Srbije je istakao da vlast mora da brine i o „novinarima, za koje mislite da ne rade posao kako treba“ i da i njih vlast i njene pristalice treba da puste da rade i da im odgovore na pristojan način.

Pogled na park pred kraj mitinga

Vučić je rekao da i političkim protivnicima treba lepo odgovoriti, osim ako krenu u nasilje, kada im treba odgovoriti snažno. Na kraju mitinga Oliver Mandić otpevao je pesmu koju je, kako je rečeno, specijalno komponovao za ovu priliku.

Izvor: Danas Foto: JutGlas,Screenshot

Ostavite komentar