POLITIKA

Vučić: Vraćanje obaveznog vojnog roka možda posle 2020.

Vučić: Vraćanje obaveznog vojnog roka možda posle 2020.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se razmatra da se od 2020. ili 2021. godine uvede obavezni tromesečni ili šestomesečni vojni rok za muškarce.
Vučić: Vraćanje obaveznog vojnog roka možda posle 2020.
Foto: Screenshot/ N1

To zavisi od finansija, rekao je Vučić novinarima na aerodromu Batajnica nakon primopredaje prva dva od šest lovačkih aviona Mig-29 iz Rusije.

Nakon primopredaje aviona Vučić je izjavio da je danas skoro zaplakao kada je na aerodromu Batajnici video dva borbena aviona MiG-29 koja su ušla u operativnu upotrebu.

U novembru će na vojnoj paradi u vazduhu biti osam naših aviona MiG-29, rekao je predsednik novinarima i izrazio nadu da će armija prihvatiti predlog da te letelice nose imena junaka koji su branili Srbiju od NATO agresije 1999. godine. On je takođe naveo i da ljudi treba da znaju da ih moćna krila Srbije danas mnogo snažnije čuvaju nego ranije, kao i  da će ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra odbrane Sergeja Šojgua zamoliti da dva borbena helikoptera koje je Srbija kupila učestvuju u novembru na vojnoj paradi u Beogradu.

Vučić je rekao obraćajući se novinarima da niko ne može da u Rusiji nabavi oružje po tako povoljnim uslovima kao Srbija, zahvaljujući podršci šefa ruske države Vladimira Putina.

– Očekujemo da Putin dođe u posetu Srbiji i ozbiljno se za to spremamo, istakao je predsednik Srbije.

Izvor: Danas

Ostavite komentar