Vučićeva poseta Angeli Merkel je bila nagrada za njegovu podršku Republici Kosovo -Portparol Vuka Jeremića, Nikola Jovanović

Portparol tima predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nikola Jovanović, izjavio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić dao prećutnu saglasnost na uredbu Vlade Kosova kojom se imovina države Srbije prepisuje na Kosovo.

Vučićeva poseta Angeli Merkel je bila nagrada za njegovu podršku Republici Kosovo
Izvor: FoNet/Aleksandar Levajković

„Prema nekim okvirnim procenama cena opstanka ove vlasti predajom srpske imovne samo na Kosovu i Metohiji je 124 milijarde evra“, rekao je Jovanović.

On je postavio pitanje zašto je Aleksandar Vučić ćutao o uredbi kojom se imovina Srbije i prepisuje Kosovu, koja je doneta doneta 1. marta.

Jovanović je naveo i da je uredba do javnosti u Srbiji došla 15. marta i da je Vučić na nju dao „prećutnu saglasnost“, jer je hteo da se njegov susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel predstavi kao veliki spoljnopolitički uspeh i njegova borbu za interese Srbije.

„Ta poseta je ustvari bila nagrada za njegovu podršku Republici Kosovo. To je samo nastavak jedne pogubne politike. A to je da se nacionalni resursi kako na Kosovu, tako i užoj Srbiji prepuštaju stranom faktoru u zamenu za prećutnu podršku za represiju nad sopstvenim narodom“, rekao je Jovanović.

On je kazao da je sadašnji ministar policije još 2008. godine u američkoj ambasadi političkom savetniku garantovao da će SNS rešiti pitanje Kosova u prvih pet godina njihove vlasti.

Jovanović je dodao i da je Vučić obećao i promenu Ustava Srbije i međudržavni direktni sporazum sa Prištinom.

On je ocenio da je Briselski sporazum „loše i nesavesno ispregovaran“ i da su ukinuti svi srpski zakoni na Kosovu.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Foto: Reuters, Autor teksta: Beta, Izvor: N1

Tags:

Ostavite odgovor