POLITIKA

Vuk Jeremić: Kultura u Beogradu sakrivena iza silikona i tetovaža

Vuk Jeremić izjavio je da je kultura u Beogradu u povlačenju pred talasom primitivizma i provincijalnog duha koji nikada ranije nije vladao u prestonici.
Foto: narodna.org.rs

„Beograd je danas jedina prestonica u Evropi bez opere, a Novi Beograd najveća opština u Evropi bez pozorišta. To će se 4. marta i beogradskih izbora promeniti. Beograd će dobiti operu, a Novi Beograd će dobiti pozorište“, rekao je Jeremić u razgovoru sa Beograđanima na Kalemegdanu.

Kako je prenela informativna služba Narodne stranke, Jeremić je naveo da je kultura u Beogradu „sakrivena iza silikona, tetovaža i nakaradne estetike Beograda na vodi i pevajućih fontana“.

Predsednik Narodne stranke je istakao da će, po uspostavljanju nove vlasti, na Kalemegdanu biti ateljei, galerije i novi amfiteatar za letnju scenu.

„Konačno ćemo, prvo u Beogradu, a kasnije i u celoj Srbiji, rešiti status slobodnih umetnika, ljudi koji su glavni nosioci kulture i oni koji radjaju nove ideje i novu inspiraciju u borbi za čuvanje jezika, kulture i nacionalnog identiteta koji mora biti prioritet svima u 21. veku“, rekao je Jeremić.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar