DRUŠTVO POLITIKA

VULIN O VOJSCI SRBIJE: Poštuju nas i prijatelji i neprijatelji zbog hrabrosti i stručnosti

VULIN O VOJSCI SRBIJE: Poštuju nas i prijatelji i neprijatelji zbog hrabrosti i stručnosti

Ministar Aleksandar Vulin  odgovorio je povodom izjave potpredsednika Vlade Kosova Envera Hodžaja da pretnja za region nije vojska Kosova, nego Vojska Srbije, koja deluje po antizapadnim doktrinama, sa oružjem iz Rusije.

VULIN O VOJSCI SRBIJE: Poštuju nas i prijatelji i neprijatelji zbog hrabrosti i stručnosti

Ministar Aleksandar Vulin kaže da je Vojska Srbije poštovana i od prijatelja i od neprijatelja zbog svoje hrabrosti i stručnosti, ali i sposobnosti da garantuje mir i stabilnost

„Vojska Srbije je legalna oružana snaga priznate države. Pokušaj stvaranja parvojske na Kosovu je protiv rezolucije 1244, međunarodnog prava, čak i tzv. Ustava Kosova, a posebno protiv zdravog razuma“, rekao je ministar Vulin, odgovarajući na tvit Envera Hodžaja, koji je, kako je Tanjug ranije preneo, naveo da nije Vojska Kosova, već Vojska Srbije pretnja za region.
„Zbog pokušaja formiranja paravojske posebno treba da budu zabrinuti Albanci, jer teroristi koji bi da vode vojsku koristiće albasku decu kao topovsko meso kada izazivanjem sukoba budi pokušali da izbegnu optužnice za ratne zločine“, rekao je ministar Vulin, prenose Večernje novosti.

Da podsetimo Hodžaj je napisao na Tviteru: Srbija je pretnja za region

Potpredsednik Vlade Kosova Enver Hodžaj izjavio je da pretnja za region nije vojska Kosova, nego Vojska Srbije, koja deluje po antizapadnim doktrinama, sa oružjem iz Rusije.
Hodžaj je na Tviteru napisao da Srbija ostaje pretnja za region, nastavljajući da bude produžena ruka Rusije u svakoj državi Balkana. Srbija ostaje pretnja za region, mešajući se kao produžena ruka Rusije u svakoj državi Balkana. BSK kao multietnička snaga obučena od strane NATO nije pretnja. Pretnja je vojska Srbije koja koristi rusko oružje i služi se antizapadnim doktrinama, naveo je Hodžaj, prenosi RTK2, prenosi Danas.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                   Foto: Screenshot, Ilustracija

Ostavite komentar