POLITIKA

Živković: Režim stvara atmosferu straha i haosa

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da onima koji su organizovali proteste 5. oktobra 2000. nije padalo napamet da uništavaju i kradu iz Skupštine Srbije.

Foto: Screenshot/ N1

„Onima koji su organizovali 5. oktobar nije bilo ni na kraj pameti da se pokvari jedna sijalalica, a kamoli da se uradi ono što je urađeno, jer je to parlamet u koji mi ulazimo kao većina dokazana na izborima. Zašto bismo spaljivali prostor u kome treba da radimo“, rekao je Živković na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je nakon 5. oktobra pokrenuta velika policijska akcija u kojoj je skoro 50 odsto onoga što je pokradeno vraćeno i da će o tome sutra govoriti tadašnji predsednik parlamenta Dragoljub Mićunović.

Živković, koji je u to vreme bio visoki zvaničnik Demokratske stranke, podsetio je i da je Formiran fond za obnovu zdanja iz temelja i da je tadašnja vlast učinila sve da se te ružne posledice krađe što više smanje. On je rekao da istraga ne treba da bude prekinuta.

Živković je rekao i da su organizatori 5. oktobra osudili krađu koja se tada desila.

On je ocenio da je konferencija koju je održala Maja Gojković povodom pronađenih fotelja koje su tada ukradene iz Skupštine „mali igrokaz“, čiji je cilj da se oni koji su ušli u Skupštinu predstave kao kriminalci i narkomani, što, kako je istakao, nije tačno.

Živković je ukazao da je u Srbiji dramatična situacija, i da se stvara atmosfera straha i haosa, koju pravi aktuelni režim. To se, kako je rekao, dešava u poslednjih desetak dana – od beznačajnih protesta protiv poskupljenja goriva do informacija o zagađenosti vode.

Izvor: N1

Ostavite komentar