REGION

„Ako nema za dečji život, onda nam država ne treba“

Na hrišćanski prazik Uskrs, koji katolici sada obeležavaju, Riječanin Saša Pavlić odlučio je da prepešači put od Rijeke do Zagreba, noseći drveni krst.

Foto: Twitter

Krst koji je sam napravio nosi iz protesta što hrvatska vlada kupuje avione za pola miliona dolara umesto da, kako kaže, nabavi retke lekove za barem 10 odsto tog iznosa.

„Želim da ova vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500.000.000 dolara za kupovinu borbenih aviona i napuni fond za retke lekove sa barem 10 posto tog iznosa”, poručuje Saša Pavlić, koji je, kako kaže, frustriran činjenicom da država ima za avione, a da je u fondu za retke bolesti tek 20.000 kuna.

Odlučio je, kaže, da napravi krst koji nosi u Zagreb „dragim vođama ovog naroda“.

„Nosim ga za svu onu decu i roditelje koji slušaju da nema novaca za lečenje, a za 3.000.000.000 kuna za avione ima”, kaže Saša.

Putem ga dočekuju ljudi, daju mu hranu i smeštaj, neki čak i novac.

Saši je želja i poruka “da se više nikada ne dogodi da neko dete u Hrvatskoj nema lek za svoju bolest”, prenose hrvatski medii.

Portal Indeks.hr podseća da je vlada nakon višestrukih protesta roditelja dece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lelovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca.

Značajnije donacije uplatile su Splitsko-dalmatinska županija i grad Omiš, dok vlada na taj račun nije uplatila niti jednu kunu.

Uoči i tokom puta, Saša tvituje iznoseći svoje stavove i obaveštavajući o tome gde se trenutno nalazi.

„Ako nema za dečji život, onda nam država ne treba – razlaz“, jedan je od njegovih tvitova koji treba da pređe deonicu od 180 kilometara.

Inače, Saša je poreklom iz Delnice, a živi u Rijeci.

Izvor: B92, Tanjug

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar