REGION VERA I VEROVANJE

Crna Gora: Dozvoljen ulazak patrijarhu Irineju

Crna Gora: Dozvoljen ulazak patrijarhu Irineju

Patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) biće dozvoljen ulazak u Crnu Goru, saopštila je portparolka Uprave policije Tamara Pavićević, prenosi RTCG.

Crna Gora: Dozvoljen ulazak patrijarhu Irineju
Foto A. Stanković, I. Marinković / Dani Republike Srpske u Narodnom pozorištu, Printscreen/ Novosti

Ona je kazala da u ovom trenutku ne postoji nijedna zakonska smetnja koja bi onemogućila boravak patrijarha Irineja u Crnoj Gori.

Kako podseća RTCG, iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije je saopšteno da će Irinej sutra doći u Crnu Goru s antiohijskim patrijarhom Jovanom.

Ranije danas, Pobjeda je, pozivajući se na izjavu visokog policijskog zvaničnika javila da Irineju ipak neće biti dozvoljen prelazak crnogorske granice.

Patrijarh Irinej je Večernjim novostima rekao da nema nijedan razlog da ne otputuje u Crnu Goru i da nije obavešten da je na bilo kakvoj listi nepoželjnih osoba.

Zbog najavljenog dolaska patrijarha Irineja reagovali su iz Crnogorskog pokreta, iz kojeg su pozvali nadležne da stanu na put „razarajućem delovanju“ mitropolita Amfilohija, te da bi za početak bilo dobro da se patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju otkaže gostoprimstvo u Crnoj Gori, piše RTCG.

Izvor: Danas

Ostavite komentar