REGION

Crna Gora odlikuje Bajdena, Mekejna i Tarnera

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović, prilikom posete Sjedinjenim Američkim Državama naredne sedmice, uručiće odlikovanje bivšem potpredsedniku SAD-a Džozefu Bajdenu, senatoru Džonu Mekejnu i kongresmenu Majku Tarneru.
Screenshot

Kako se navodi u platformi za posetu koju je Vlada objavila, Bajden, Mekejn i Tarner će biti odlikovani za doprinos promociji crnogorskih interesa, snaženju međudržavnih odnosa, te međunarodnom ugledu i položaju Crne Gore.

„Podrška pomenutih američkih zvaničnika iskazana Crnoj Gori tokom celokupunog procesa evroatlanstskih integracije, a posebno u završnoj fazi pristupanja NATO-u, bila je od posebne važnosti i značaja. Stoga će upravo poseta ministra Darmanovića biti prilika da se, i na ovaj način, iskaže iskrena zahvalnost na tradicionalno snažnoj i konstinuiranoj podršci SAD-a Crnoj Gori u proteklom periodu,“ navodi se platformi Ministarstva vanjskih poslova.

Pored svečanosti uručenja odlikovanja, Darmanović će posetu Vašingtonu iskoristiti i za niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima američke administracije, sa kojima će razmeniti mišljenja o mogućnostima intenziviranja saradnje, prenosi RTCG.

Darmanović će u SAD boraviti od 19. do 23. marta.

Izvor: Blic, RTCG

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar