REGION

Dino Rađa: Kakvi smo glupani što se ranije nismo sakupili

U prepunoj sali „Ljuba Tadić“ u Jugoslovensom dramskom pozorištu u ponedeljak je premijerno prikazan dokumentarni film „250 stepenika“.
Foto: SK, Printscreen

Film je nastao u produkciji „PGMnetworka“, autora novinara Vladimira Pajića, u režiji Vladimira Kurćubića, a junaci priče su košarkaši Jugoslavije koji su 1987. godine osvojili Svetsko juniorsko prvenstvo u italijanskom gradiću Bormiju.

Foto: SK, Printscreen
Ovaj dokumentarni film u kojem se pojavljuju svi igrači i članovi stručnog štaba koji su učestvovali u ovom velikom uspehu, publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Legendarne košarkaše gledaoci nisu imali priliku da vide samo na velikom platnu. Posle projekcije filma Svetislav Pešić i njegovi tadašnji izabranici pojavili su se na sceni, poklonili se odušeljenoj publici i zajedno sa autorom Vladimirom Pajićem pričali o fillmu.

Foto: SK, Printscreen

Nakadašnji selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije svoje bivše pulene iznenadio je priznanjima i plaketama koje im je 30 godina kasnije uručio za sve ono što su pružili 1987. u Bormiju, ali i sve ono što su nakon toga dali košarci. Igrači, pre svih, kapiten Aleksandar Đorđević nisu krili emocije.

Foto: SK, Printscreen

„Mnoge od njih nisam video 30 godina. Kakvi smo glupani što se ranije nismo sakupili“, izemđu ostalog rekao je Dino Rađa.

Foto: SK, Printscreen

Predstvaljena je i knjiga novinara Vladimira Stankovića „Bajka iz Bormija“. Posle premijere film „250 stepenika“ sačekaće na televizijsko emitovanje, na nekom od kablovskih kanala ili televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Izvor: N1/SK, Branimir Smilić

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar