REGION

Dodik: Ako bude NATO baza, imaćemo i rusku

„Republika Srpska je donela odluku o vojnoj neutralnosti i zato neće biti nikakvih baza NATO-a u BiH, pa ni u Brčkom, kako neki pominju“, poručuje predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Foto: Screenshot/ Youtube

– Bilo kakva mogućnost da dođe do neke, hipotetički govoreći, baze NATO-a podrazumevala bi da bi bilo opšteprihvaćeno da bude i baza Rusa, ako su oni za to zainteresovani. Ali mislim da u tom pogledu nema odluke i da je nemoguće da se to desi – ističe Dodik za Sputnjik i dodaje:

– U Tuzli I Brčkom su se nalazile međunarodne snage i odatle su se povukle. Ostalo ih je još nešto malo: u čitavoj BiH oko 2.000 pripadnika tzv. operacije Altea, koji dolaze najčešće iz zemalja EU. I to treba da bude ukinuto, ali je uvedeno odlukom Saveta bezbednosti UN. Mislim da je neophodno da se i ta misija povuče.

– Apsolutno mislim da je lociranje baze u Brčkom nemoguće jer bi saglasnost za to morala da dâ Republika Srpska, a mi tu saglasnost nećemo dati. Republikom Srpskom ne upravljaju stranci, za razliku od drugih delova BiH gde stranci imaju dominantnu ulogu – zaključio je predsednik RS.

Izvor: Vesti online, Sputnik

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar