Dodik: Vratiću snagu Republici Srpskoj
REGION

Dodik: Vratiću snagu Republici Srpskoj

Dodik: Vratiću snagu Republici Srpskoj

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je večeras na završnom predizbornom skupu u Banjaluci da će mu, kada bude izabran, jedan od ciljeva biti da Srpskoj vrati snagu i pokaže da organi BiH nisu nadređeni Republici Srpskoj.

Dodik: Vratiću snagu Republici Srpskoj
Foto: Fonet/ AP

Nijedan stav se tamo ne može formirati ako nije stav Srpske, poručio je Dodik.

On je dodao da će se boriti za ukidanje visokog predstavnika za BiH, kao i za odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda. Boriću se i z mir, stabilnost i dijalog sa onima koji to hoće.

Moja politika nije politika svađe, već čistog računa među narodima. Srpska ima Ustav, on je moja Biblija što se tiče političkog delovanja i radiću na taj način, rekao je Dodik, prenosi Srna.

On je na mitingu istakao da SNSD sa svojim velikim članstvom artikuliše najvažnije državne i nacionalne interese Srpske, zbog čega se podrška stranci, prema svim statistikama, približila cifri od 50 odsto, dok je opozicija, s druge strane, kako je ocenio, pokazala bezidejnost.

Dodik je dodao da je miting u Banjaluci pokazao da je partija širom Republike vodila fer i poštenu kampanju.

Slali smo poruke mira, želje za saradnjom i okupljanjem oko ideje Republike Srpske. To smo promovisali na 106 mitinga na kojima smo bili kandidat za predsednika Republike Srpske Željka Cvijanović i ja, kazao je Dodik.

Željka Cvijanović je rekla da je SNSD igrao velike utakmice na političkom terenu, štiteći institucije i njihovu stabilnost.

Štitili smo i naše nadležnosti, a na finansijsko-ekonomskom planu marljivo i predano smo radili niz godina, pa smo pobedili ekonomsku krizu, sušu, poplavu i sve što nas je snalazilo. Pobedili smo i opstrukcije koje su dolazile iz Sarajeva i ono što su hteli da nam nametnu iz stranih ambasada, uvek znajući da treba da slušamo ono što nam poručuje narod, rekla je Cvijanovićeva.

Naglasila je da je Srpska „najdragocenije što imamo“ i da svi koji se bave politikom toga treba da budu svesni. Na završnoj tribini SNSD u Banjaluci intonirane su himne Republike Srpske i Srbije.

Fonet

Ostavite komentar