POLITIKA REGION

HDZ: Vučić nikako da se istrgne iz tih ralja četničkog pokreta kojem je pripadao, imam osećaj kao da se nedavno probudio iz zimskog sna i da je još u Glini 1995

U HRVATSKOJ ne prestaju hajka i uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a najnoviji napad dolazi iz redova HDZ, iz usta drugog čoveka stranke Milijana Brkića.
Foto: Printscreen/ novilist.hr

Brkić je poručio Vučiću da je kao legalno izabrani predsednik Srbije dobrodošao u Hrvatsku, ali „uz pretpostavku istine“.

– Nikako da se istrgne iz tih ralja četničkog pokreta kojem je pripadao, imam osećaj kao da se nedavno probudio iz zimskog sna i da je još u Glini 1995. – rekao je zamenik Andreja Plenkovića, hrvatskog premijera i čelnika HDZ, zamerajući predsedniku Vučiću što je uporedio Veselina Šljivančanina i Antu Gotovinu. – Ovaj prvi je osuđeni ratni zločinac i vukovarski krvnik, a general Gotovina je oslobođen svih optužbi.

Napadi se nastavljaju i na dr Milorada Pupovca, koji je koalicioni partner HDZ. Tako Brkić, koji zastupa desno krilo u HDZ, smatra da nema ničeg lošeg u činjenici da se Pupovac sastaje sa Vučićem, ali mu „deli lekcije“.

– Nadam se da će Pupovac preneti Vučiću naše želje i stremljenja za razvojem kvalitetnih dobrosusedskih odnosa. Ali, pretpostavka za taj razvoj mora biti istina, a ne iskrivljavanje istine – dodao je Brkić.

Pročitajte još: SINDIKATU POLICIJE SRBIJE: U kapitalizmu ste samo plaćeni saradnici hunte, koji sprovode njihove želje bez obzira na zakone

Izvor: Novosti/ J. Kerbler

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar