REGION VIDEO GLASNIK

Hrvatima smeta sponzor: VEGETA I KOKARDA

VEGETA I KOKARDA U ETNIČKOM KONTEKSTU

U Hrvatskoj postavljaju pitanje: Zašto je Podravka sponzorirala srpske fanove koji su imali koktele?

Vegeta kao jedan od najpoznatijih brendova uspešnog hrvatskog giganta Podravke, nenadano se našla u kontekstu veličanja Srbije i njenih simbola pa i same – kokarde.

Nezadovoljni Hrvati koji su malo pomnije posmatrali izveštaje sa organizovanih praćenja fudbalskih ogleda Svetskog prvenstva širom sveta, zapitali su se:
Da li je moguće da je hrvatska kompanija Podravka bila sponzor pri organizaciji zajedničkog gledanja fudbalske utakmice srbijanskim navijačima u Minhenu prilikom susreta Srbije i Brazila?

SRPSKI NAVIJAČI

U ime neprijatno iznenađenih Hrvata, jedna devojka je uputila dopis kompaniji Podravka:

„Duboko sam potresena spoznajom da ste bili jedan od pokrovitelja / sponzora javnog okupljanja srpskih navijača na tzv. public vieving u Minhenu, Nemačkoj, 27.juna 2018, povodom igranja srpske fudbalske reprezentacije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji. Kako je moguće da učesnici ovog velikog skupa mladih ljudi od kojih su neki nosili četničke kokarde prođu nekažnjeno? Hoćete li se kao jedna međunarodno poznata, uspešna kompanija ispričati hrvatskoj javnosti i potrošačima i da li će se nadležne službe nemačke policije, našeg ambasade, novinske kuće i nemačko Ministarstvo sporta oglasiti i osuditi ovakvo ponašanje? Ovo je neverovatno, sramotno i šokantno! „

POGLEDAJTE VIDEO: SRPSKI NAVIJAČI U MINHENU

Sada ostaje da se vidi ima li Podravka veze s pokroviteljstvom ovog okupljanja i hoće li se oglasiti i objasniti vrlo neugodno veličanje Srbije pod njenim zaštitnim znakom koje se jasno vidi na 07:27 minuti videa:- prenosi sajt dnevno.hr.

Izvor: dnevno.hr  Foto: Printsc

Ostavite komentar