Odložena odluka o izručenju Todorića
REGION

Ivica Todorić se predao policiji u Londonu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je da je osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Todorić uhapšen u Londonu.
Foto: Screenshot/ Youtube, The Creation

„Hrvatska policija primila je obaveštenje da je Ivica Todorić (66) u 9.04 po lokalnom vremenu pozvan u Čaring kros poklicijsku stanicu u Londonu gde je i uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje koji je po nalogu Županijskog državnog tužilaštva Zagreb raspisala hrvatska policija“, saopštio je MUP.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je o Todorićevom hapšenju obavešten danas tokom obilaska međunarodnog sajma knjiga, Interliber, koji se održava u Zagrebu.

„Sada sledi uobičajena procedura… Todorić ima prava kao optuženi i verujem da će ih koristiti i ne želim o vremenskim okvirima da spekulišem“, rekao je Plenković.

Foto: Screenshot/ N1

On nije želeo da odgovori na pitanje je li hrvatsko pravosuđe znalo gde se Todorić nalazi i da li je Britancima dostavilo njegovu londonsku adresu, kako su to objavili hrvatski mediji.

Todorić je u policiju, kako saznaje N1, došao u pratnji svojih britanskih advokata. Savet advokata u ovakvim slučajevima uglavnom je isti – samoinicijativan odlazak tražene osobe i predaja vlastima zemlje u kojoj su se sakrili.

Prema informacijima kojima raspolaže N1, nakon predaje policiji, Todorićevi advokati će odmah pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkog progona. Isto tako, nezvanično saznajemo, da je poslednjih dana Todorić, navodno, skupljao novac za plaćanje kaucije kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Izvor: Beta/ N1

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar