REGION

Kolinda: Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti…

Kolinda: Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti…

Zagreb — Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti oko prošlosti, ali moramo zajedno raditi u cilju bolje budućnosti, rekla je hrvatska predsednica.

Foto: Screenshot/ Youtube

Kolinda Grabar Kitarović je to kazala komentarišući za N1 to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Oluju uporedio s progonom Ane Frank.

Kolinda: Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti…
Foto: Screenshot/ N1

Vučić je u obraćanju na skupu u Bačkoj Palanci povodom godišnjice progona Srba u Oluji, podsetio da su nacisti 4. avgusta 1944. godine provalili u sigurno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre, a da su oni „koji su, na isti taj dan, 4. avgusta 1995. godine provalili u krajišku sigurnu kuću, ubili više od dve hiljade ljudi i 250.000 prognali.

Hrvatska je predsednica na pitanje regionalne N1 šta može danas da kaže, 23 godine nakon Oluje, rekla da je to bila besprekorna vojna akcija.

„Ponosna sam što sam ovde, što mogu biti deo događaja kojim zahvaljujemo hrvatskim generalima“, rekla je Grabar Kitarović, koja je u Kninu na centralnoj manifestaciji obeležavanja Oluje odlikovala hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Izvor: B92

Ostavite komentar