REGION

Milan Bandić: „Da se klonimo toga da budemo veliki Hrvati i veliki Srbi“

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kaže da voli Beograd i da bi bilo dobro za odnose Hrvatske i Srbije da se strane klone da budu veliki Hrvati i veliki Srbi.

Foto: Screenshot/ Youtube

On je istakao da je potrebno da se svi trude samo da budu veliki ljudi.

Bandić je, posle sastanka sa patrijarhom Irinejem, kazao da, kada se srećete sa jednim autoritetom kakav je prvi čovek Srpske pravoslavne crkve, onda treba slušati, a manje govoriti, i još manje prenositi medijima.

Rekao je da je sa patrijarhom razgovarao o odnosu među dobrim ljudima, i da su konstatovali da s jedne i druge strane treba da se što više okrenemo budućosti i poravnamo rovove prošlosti, kao i da budemo svi bolji ljudi.

Upitan za odnos prema Beogradu, Bandić je kazao da voli da dođe u Beograd, jer se, kada dođe na Terazije ili u Knez Mihailovu, osećao kao da je na Jelačić placu.

„Gde god da dođem na prostor bivše Jugoslavije osećam se kao kod kuće“, podvukao je on.

Objasnio je da sa novim gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem želi da se upozna i razgovara o problemima, projektima, upravljanju javnim poslovima.

„Ja sam 19 godina na čelu grada Zagreba, a Zoran Radojičić je na čelo Beograda izabran pre dve nedelje. Želim mu čestitati i izraziti dobru veru u saradnju, kao što sam je imao sa Sinišom Malim, Draganom Ðilasom i svim prethodnim gradonačelnicima“, kazao je Bandić.

Dodao je da često dolazi u Beograd, jer u njemu ima par prijateljica.

„Volim Beograd, jer Beograd zna živeti, a ja volim život“, kazao je Bandić.

Najavio je da večeras ide na svadu sinu svog prijatelja Bobe Živojinovića.

Izrazio je žaljenje što neće moći da prati utakmicu reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu protiv Argentine, naglasivši da danas ima druge prioritete, ali da će krajičkom oka pratiti rezultat preko interneta.

„Navijajmo danas za Hrvatsku, a sutra za Srbiju. Dabogda se sreli u finalu“, poručio je Bandić.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar