DRUŠTVO REGION

„OBJASNITE HAPŠENJA“ Delegacija EU duboko zabrinuta zbog današnje situacije u Banjaluci VIDEO

„OBJASNITE HAPŠENJA“ Delegacija EU duboko zabrinuta zbog današnje situacije u Banjaluci VIDEO

Delegacija Evropske unije i Kancelarija specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini duboko su zabrinuti zbog situacije u Banjaluci od jutros, nakon što su uhapšeni Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji ubijenog mladića Davida.

Na Trgu Krajina došlo je do sukoba okupljenih građa na i policije, pa su privedeni i narodni poslanik Draško Stanivuković i Branislav Borenović lider PDP-a, kao i bivši poslanik Adam Šukalo.
– Zatražili smo od Ministarstva za unutrašnje poslove hitno objašnjenje trenutnih hapšenja različitih osoba povezanih sa grupom “Pravda za Davida”, uključujući i Davora Dragičevića, kao i opozicione političare.

Budno pratimo razvoj situacije u Banjaluci i apelujemo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja – poručili su iz EU, a o celom događaju detaljno možete pročitati u našem blogu uživo.

VIDEO:Hapšenje Davidove majke

Ambasador Vigemark i ambasadori zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini nedavno su se sreli s Davorom Dragičevićem i Murizom Memićem.

– Pozdravljamo njihove neumorne napore da mirnim putem traže pravdu povodom smrti svojih sinova. Zapanjujuće je da su dvojica očeva u potrazi za pravdom zbog svojih mrtvih sinova uspeli izazvati više negodovanja zbog nedostatka vladavine prava i nekažnjavanja u BiH nego bilo koja politička stranka. Današnji razvoj događaja u Banjaluci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH. I dalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja – naglasili su.

Izvor:Blic Foto:Screenshot

Ostavite komentar