REGION

Orban: Srbija i Crna Gora ne pripadaju Balkanu, već srednjoj Evropi

Orban: Srbija i Crna Gora ne pripadaju Balkanu, već srednjoj Evropi

Crna Gora ne pripada Balkanu već srednjoj Evropi, isto kao i Srbija, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, prenosi Tanjug.

Foto: Screenshot

Govoreći na forumu u okviru 29. Balvanjoši Letnjeg otvorenog univerziteta u Bajile Tušnadu u Rumuniji, Orban je rekao da je uveren da Mađarska treba da učini sve da Crna Gora i Srbija što pre postanu članice Evropske unije.

„Istorijski interes Mađarske je da sa Srbijom bude u istoj političkoj zajednici“, rekao je Orban i dodao da „oseća“ da i Srbi imaju isti stav, prenela je RTV Panon.

Orban je naglasio da svaka evropska zemlja ima pravo da štiti svoju hrišćansku kulturu i tradicionalni model porodice, kao i da ima pravo da odbije imigrante, dodaje MTI.

Takođe, kako je dodao svaka evropska zemlja ima pravo odbaci „ideologiju multikulturalizma“.

On je izjavio da je Evropska komisija simbol neuspeha elite Evropske unije i ocenio da će predstojeći izbori za Evropski parlament imati ključni značaj.

On je istakao da je sadašnja Evropska komisija nastrojena protiv Centralne Evrope i da u Zapadnoj Evropi postoji cenzura.

Zapadna Evropa je liberalna, ali nije demokratska, rekao je Orban, dodavši da je dokaz za to očigledna tendencija da se ograniči sloboda govora i vrati cenzura.

Prema njegovim rečima, izbori za Evropski parlament naredne godine biće veoma značajni, zato što će najvažnija tema biti migrantskam kriza.

On je, međutim, izrazio bojazan da će hrišćanskim partijama biti nemoguće da dobiju te izbore zbog pojave sve većeg broja muslimanskih manjina širom Evrope.

Izvor: Danas

Ostavite komentar