REGION

Pokazala srednji prst Izetbegoviću, pa kažnjena

Američka državljanka kažnjena je zbog drskog ponašanja u Sarajevu. Tačnije, zbog pokazivanja srednjeg prsta prema pratnji član Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića. Ova informacija proizvela je brojne reakcije bh. građana.

Foto: Printscreen/ NSPM

Američka državljanka inicijala L. F. P. juče je privedena u Policijsku stanicu Centar u Sarajevu zbog drskog ponašanja.

Kako nam je rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo, 26-godišnjoj Amerikanki izdat je prekršajni nalog koji je prihvatila i platila novčanu kaznu.

Ona je, kako je potvrđeno za N1, nešto pre 12 sati na raskrsnici ulica Kralja Tomislava i Titove pokazala srednji prst prema koloni službenih automobila u kojoj je, prema navodima, bio i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Nakon ovoga, policija je kod zgrade Općine Centar zaustavila automobil u kojem se nalazila američka državljanka zajedno sa prijateljem.

Privedena je u PU Centar gde joj je nakon informativnog razgovora uručen prekršajni nalog zbog izvršenog prekršaja iz člana 8. stav 1. tačke c. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo (drsko ponašanje), koji je prihvatila.

Nakon objave informacije o kažnjavanju Amerikanke usledlile su reakcije građana BiH. Na društvenim mrežama ovaj događaj je danas glavni povod za diskusiju, raspravu, ali i šaljive komentare.

Izvor: N1

[frontpage_news widget=“6998″ name=“Pročitajte još“]

Ostavite komentar