REGION

Srbin Jovanović glasao da albanski jezik postane službeni u Makedoniji

Kako piše portal Expres.mk, Miroslav Jovanović, predsednik Srpske stranke u Makedoniji je jedan od 24 članova manjinskih zajednica koji su glasali za Zakon o upotrebi jezika, kojim je albanski jezik postao službeni jezik na teritoriji cele Makedonije.

Miroslav Jovanović je u rođrn veleškom selu Ivankovci, živi u Kumanovu, a postao je poslanik koalicije predvođene strankom SDSM, otkako je Oliver Spasovski postao ministar unutrašnjih poslova u Vladi Zorana Zaeva, piše Expres.mk

Tako se predstavnik srpske nacionalne manjine Miroslav Jovanović našao u društvu sa Dževadom Ademijem, Ejup Alimijem, Ali Ahmetijem, Muhamedom Zećirijem, Jusufom Hasanijem i drugim albanskim poslanicima koji su podržali ovaj Zakon.

Sve ovo potvrđuje pravilo da Srbima i u Srbiji i u okruženju i u rasejanju, nikad nije falilo Srba koji će raditi na štetu svog naroda.

Dobro je da još uvek postojimo ovakvi kakvi smo!

Jutarnji GLASnik/ M. A. M, Izvor: Expres.mk

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

2 Replies to “Srbin Jovanović glasao da albanski jezik postane službeni u Makedoniji

  1. Па мени није ништа чудно што је господин Јовановић гласао у корист Албанаца. Македонци су признали Косово а такође подржавају пријем Косова у УНЕСКО и немају право од Срба очекивати да штите њихове интересе.

Ostavite komentar