Odložena odluka o izručenju Todorića
REGION

Todorić najavio krivične prijave za kriminal u Agrokoru

Osnivač Agrokora i bivši predsednik Uprave Ivica Todorić najavio je podnošenje krivične prijave protiv odgovornih za, kako je naveo na svom blogu, kriminal u Agrokoru.
Foto: Screenshot/ Youtube, The Creation

Povodom plana za održivost posrnulog koncerna, koji je predstavio vladin vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak, Todorić je na blogu ocenio da u njemu nema ničega osim demagogije i pogodovanja interesnim grupama.

„Rešenja su više nego dobra, najpre će imati minimalni rast kako bi svemu umanjio vrednost, a onda će, transparentno i verodostojno kao i do sada, u bescenje rasprodati firme i njihovu imovinu. Baš kao što sam i predvideo – kriminal u Agrokoru dobija zastrašujuću dimenziju, a odgovori na pitanja o roll up-u te ulozi Madison Pacifica iza kojih se kriju odgovori i otkriva stvarni razmer pljačke i dalje se ciljano prećutkuju“, naveo je Todorić, prvoosumnjičeni u slučaju Agrokor.

Za njim je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje budući da mu je istražni sudija odredio istražni zatvor. Mediji nagađaju da se on nalazi ili u Londonu ili u Švajcarskoj.

Vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak danas je predstavio plan održivosti posrnulog koncerna u kojem se, među ostalim, navodi da vanredna uprava želi da zadrži firme u sektorima poljoprivrede, prehrane i maloprodaje, a ostalih 80 kompanija želi da proda.

Maloprodaja u sastavu koncerna Agrokor biće podvrgnuta značajnom restrukturiranju, sektor prehrane će nastaviti rasti i optimizirati EBITDA-u, poljoprivreda će realizovati prinose iz prošlih kapitalnih investicija, dok će imovina Agrokor Portfolio Holdingsa biti rasprodana, a zaposlenici Agrokora d.d. premešteni u osnovne delatnosti, prenela je Hrvatska radiotelevizija.

Izvor: Beta/ N1

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar